<

У Нововолинську стартував проект з проведення економічних екскурсій містом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:28 | 7.09.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
8
/ 1 коментар

Його метою є презентація для жителів та гостей живої економіки, а саме підприємств різних сфер діяльності та галузей промисловості, які забезпечують життєдіяльність міста.

Першими до участі в заході запросили наших добрих знайомих,  дітей, які приїхали із зони проведення антитерористичної операції з міста Маріуполь Донецької області. Це особлива категорія – діти-сироти та діти, які позбавлені батьківського піклування віком від 7 до 16 років, – повідомляють на сайті міськради.

Розпочали захід з відвідування історичного музею, який знаходиться в приміщенні міської ради. Місце для початку екскурсії обрали недарма, так як в музеї зібрана чимала кількість фотографій 50-х років підприємств, а також макет шахти № 1, яка була збудована у Нововолинську першою. Учасники екскурсії мали змогу порівняти як розвивалось  та  розбудовувалося місто.

Прямуючи за попередньо складеним маршрутом вулицями шахтарського міста, директор історичного музею Ірина Костюк, розповідала про напрямки діяльності підприємств, за якими професіями та спеціальностями там працюють, яку заробітну плату отримують і де можна навчитись таким професіям. Не оминули увагою медичні, освітні, житлово-комунальні, торгівельні  заклади та організації міста, банки, аптеки тощо.

Найбільше звернули увагу на такі підприємства як  ПрАТ «Нововолинська швейна фабрика» (здійснює пошив робочого одягу для експорту у європейські країни); ПП «Роса Трейд» (товари для художників та хобі);ТзОВ «ХАН-Електробау» (підприємство з іноземними інвестиціями, виготовляє котушки для трансформаторів); ТзОВ «Скай» (виготовлення косметичної продукції); ТзОВ «ВМП» (виготовлення м’ясних виробів); ПрАТ «Нововолинських хлібозавод» (виготовляє самий ссмачний хліб та кондитерські вироби); ПрАТ «Нововолинський ливарний завод» (ливарне виробництво, лиття церковних дзвонів); ТзОВ «БРВ-Україна» (виготовлення корпусних меблів); ТзОВ «Кроноспан УА» (виготовлення ламінованої плити»).

Особливо відзначили вугільну галузь міста та вугледобувні підприємства, на яких працюють майже 4 тисячі працелюбних містян та чимало трудових династій. Це – шахти № 1, № 9, «Бужанська» та шахта № 10 .

Під час проведення екскурсії акцентували увагу дітей та присутніх дорослих на правильному свідомому виборі професії. На завершення обмінялись думками та враженнями. Діти поділились мріями про майбутню обрану професію.

Маємо надію та глибоке переконання, що такі економічні екскурсії стануть традицією і одним із дієвих методів у проведенні профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю міста. Також сподіваємось, що ці заходи знайдуть позитивну оцінку серед батьків учнів шкіл та презентуватимуть економічну привабливість і потенціал нашого міста для гостей.

Ірина Олійник, заступник директора Нововолинського МЦЗ




один коментар
  1. А чому не на ВАТ “Оснастка”, Два ЗЗБВ, БПФ, РМЗ, РБУ, ДОК, три автобази, Харчкомбінат де працювало 400 людей…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа