<

У Нововолинську спеціалісти Червоного Хреста навчали гуртківців надавати першу медичну допомогу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:25 | 1.04.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Вміння надавати першу медичну допомогу – вимога часу. Світовою практикою доведено: якщо третина громадян володіє навичками надання домедичної допомоги, то рівень смертності від нещасних випадків зменшується вдвічі. Для нас сьогодні такі знання є особливо актуальними, адже в країні йде війна.

Ситуації, що вимагають надання екстреної медичної допомоги, виникають, як правило, несподівано. В основному це відбувається в умовах дефіциту часу і під час відсутності людей зі спеціальною медичною освітою. У цих випадках важливо не піддаватися паніці, діяти швидко й рішуче, тому що в такі моменти дорога кожна секунда. Таким основним аспектам навчали спеціалісти міської організації Червоного Хреста гуртківців Нововолинського центру дитячої та юнацької творчості під час тренінгу по наданню першої домедичної допомоги, – пише сайт Нововолинськ

Діти з цікавістю слухали професіоналів, а також мали можливість на практиці випробувати отримані знання. Гуртківці впевнені, що такі навички обов’язково стануть у пригоді, особливо після подій на Майдані та у зв’язку з інтервенцією російських військ на територію нашої держави. Кожен громадянин повинен вміти надати першу допомогу собі, своїм рідним, близьким, друзям і оточуючим.

Одним із найважливіших положень надання першої допомоги є її терміновість: чим швидше вона надана, тим більше сподівань на позитивний наслідок. Тому таку допомогу своєчасно може і повинен надати той, хто знаходиться поряд з потерпілим. Тож, можливо, отримані під час тренінгу базові знання колись знадобляться для порятунку життя.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер