<

У Нововолинську п’ятиповерховий гуртожиток залишився без газу [ОНОВЛЕНО]

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:22 | 9.06.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
5
/ коментарів 5

По вулиці Нововолинській, 53 багатоквартирний гуртожиток уже другий день відімкнений від газу.

8-го травня без попереджень та пояснень о 16:00 у п’ятиповерховому гуртожитку відключили газ. Мешканці спочатку подумали, що проводяться певні ремонті роботи. Проте, після дзвінків у нововолинське управління газового господарства виявилось, що ЖКП не перераховує коштів за газ. Тому із-за заборгованості, яка накопичилась, три під’їзди гуртожитку залишились без постачання газу на невизначений термін.

Із відповідними питаннями мешканці звернулись у міську раду. Так як Віктора Сапожнікова на місці не було, люди звернулись до першого заступника міського голови Володимира Рожелюка. Прийом виявився не дуже теплим – людей відверто виперли. “Рожелюк сказав, що ми не давили на жалість дітьми-інвалідами та хворими, якщо щось не подобається то купуйте приватне житло і не матимете проблем, а ні – змушуйте сусідів платити по рахункам. Із січня цього року ЖКП не переводить кошти, проте більша частина мешканців справно оплачують рахунки за газ, а змушувати когось це робити ми не маємо права” , – розповідають обурені мешканці гуртожитку.

Дії міської влади мешканці вважають неправомірними та ганебними, адже жодного бажання у сприянні вирішити ситуацію немає, люди лишились один на один із своїми проблемами. Це при тому, що у гуртожитку проживають інваліди, які не можуть залишатись без спеціального харчування.

Як стало відомо нашому інтернет-виданню сьогодні, 9-го травня, о 16:00 газопостачання у гуртожитку відновлять. У нововолинському управлінні газового господарства кажуть, що мешканців гуртожитку повідомляли про відключення за десять днів, адже ЖКП не перевірив необхідні кошти.

У ЖКП №2, на балансі якого знаходиться гуртожиток, пояснюють, що із  початком цього року заборгованість по будинку по вулиці Нововолинська, 53  за газ та електроенергію зросла майже на 30 тис. гривень, загальний борг складає – 67 тис. гривень. Тому відповідно до законодавства мешканців попереджують про необхідність сплати, а інакше – відключення. Начальник ЖКП Михайло Арсентійович пояснює, що ситуація із заборгованістю загострюється, і це найбільше стосується гуртожитків міста, адже платоспроможність людей знижується на ціни на послуги зростають. Аби вирішити ситуацію будуть проводитися роз’яснювальні роботи із боржниками, адже страждають і ті хто платить.




коментарів: 5
  1. а що той Гузь? покричить біля будинку і буде газ? чи може забезпечить газом власного виробництва?

  2. Подайте звернення в міськраду, свому депутату – народному, обласному ,міському. толку від вашого крику

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа