<

У Нововолинську проведено рейд “Урок”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:36 | 11.09.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Уже традиційно на початку кожного навчального року проводиться Всеукраїнський профілактичний захід „Урок” з метою виявлення дітей, які не приступили до занять у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації.

Також метою проведення цього заходу є  й популяризація основних напрямків діяльності служби у справах дітей, кримінальної міліції у справах дітей щодо захисту прав дітей, профілактичні бесіди з учнями, які без поважних причин пропускають заняття, – повідомляє міськрада Нововолинська.

Станом на 10 вересня виявлено 1 дитину, яка не приступила до навчання. Неповнолітнього відвідано за місцем проживання, проведено профілактичну роботу з матір’ю щодо належного виконання нею своїх батьківських обов’язків, а саме наголошено на обов’язковому здобутті дитиною повної загальної середньої освіти. Направлено клопотання в МВ УМВС для вирішення питання про притягнення матері до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. Службою у справах дітей спільно з кримінальною міліцією у справах дітей Нововолинського МВ УМВС здійснюються заходи по залученню неповнолітнього до навчання.

Одночасно з  дітьми, що схильні до бродяжництва, які систематично залишають місце свого проживання, перебувають на обліку у ССД, СКМСД Нововолинського МВ УМВС  проведено відповідну профілактичну роботу з метою запобігання вчинення ними правопорушень та недопущення негативних проявів поведінки, пропусків занять без поважних причин, залишення постійного місця проживання.

Рейд „Урок” продовжуватиметься  протягом вересня – жовтня поточного року та заходи по охопленню всіх дітей навчанням, як вимагає чинне законодавство, триватимуть протягом усього навчального року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер