<

У Нововолинську пройшло командно-штабне навчання з цивільного захисту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:22 | 28.06.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

20-21 червня у м.Нововолинську відповідно до Регіонального плану основних заходів цивільного захисту на 2018 рік управлінням з питань цивільного захисту облдержадміністрації проведено командно-штабне навчання на тему: “Дії органів управління та сил цивільного захисту ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту м.Нововолинська у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного характеру в умовах мирного часу та особливого періоду”.

Навчання почалось з доведення до ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту м.Нововолинська штормового попередження, що передбачало встановлення режиму функціонування підвищеної готовності, − про це повідомляє Волинська обласна державна адміністрація.

Керівником ланки В.Сапожніковим прийнято рішення про проведення позапланового засідання місцевої комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в зв’язку з чим було здійснено оповіщення та збір членів комісії, керівного складу органів управління та сил цивільного захисту міста.

В ході засідання заслухано керівників спеціалізованих служб цивільного захисту міста про наявні сили та засоби,  їх можливості та готовність до виконання завдань за призначенням при виникненні надзвичайних ситуацій природного характеру.

Другий етап розпочався з доведення ввідної про проходження територією міста потужного буревію, в результаті чого була порушена належна життєдіяльність населення. Відповідно до задуму навчання для координації дій органів  управління та сил цивільного захисту, а також організованого та планового виконання комплексу заходів по ліквідації наслідків надзвичайної ситуації розпорядженням міського голови призначено керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації заступника міського голови  В.Рожелюка. 

За  ввідною вжито невідкладних заходів щодо підвищення готовності чергових диспетчерських служб та аварійних формувань до оперативного реагування на надзвичайні ситуації, зменшення матеріальних збитків і людських втрат від їх наслідків, взаємодії між спеціалізованими службами цивільного захисту міста, органами управління та установами, підприємствами,  організаціями.

При відпрацюванні надзвичайної ситуації, яка виникла внаслідок ймовірного витоку 0,5 тонн аміаку в результаті розгерметизації компресору на ТзОВ “Птахокомплекс “Губин”, задіяно розрахунково-аналітичну групу, яка визначила зону ураження та надала пропозиції керівнику робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації щодо здійснення першочергових заходів захисту працівників підприємства. При отриманні ввідної на підприємстві спрацювала електрична сирена системи оповіщення для передачі звукового сигналу “Увага всім!”, організовано  видачу працівникам засобів індивідуального захисту. Територіальними підрозділами управління ДСНС, Головного управління Національної поліції в області, бригадо екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, які оперативно прибули на місце події, ліквідовано наслідки аварії та надано допомогу потерпілим.

Мета навчань досягнута. Учасники навчань показали хороший результат при виконанні поставлених перед ними завдань, а також поглибили теоретичні знання та вдосконалили практичні навички.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер