<

У Нововолинську відбулась фотовиставка та презентація колекції етноодягу Марії Доліновської

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:36 | 19.05.2022 / Нововолинськ / /
Перегляди
1341
/ Коментарі відсутні

У третій четвер травня традиційно відзначають Всеукраїнський день вишиванки. Цьогоріч свято припадає на 19-те травня.

З цієї нагоди на проспекті Дружби біля АТБ відбувся фотопроєкт, а в магазині «Оксамит» показ національних костюмів з колекції нововолинянки Марії Доліновської.

Марія в перші дні війни вирішала законсервувати свою колекцію старовинного одягу в поліетиленові мішки, щоб при необхідності легко закопати ці безцінні експонати в одному з сіл. Але частину колекції вона все ж розкопувала і зробила незвичайну фотосесію, запросивши до участі переселенців, людей з різних регіонів України, які змушені були залишити свої домівки та приїхали у Нововолинськ.

Виставка має назву «Укриття», адже вишиванка це не тільки елемент декору, а також й укриття, яке укриває наші негативні емоції, укриває віру та захищає.

Колекціонерка розповіла, що хотілося зазнімкувати цей історичний та водночас трагічний час в якому ми зараз живемо.

“Спочатку на фотосесії учасниці соромились, але кожна зуміла розкритися та показати красу справжньої української жінки. Показати її впевненість, щирість, любов, доброту та бажання боротися. Також мами приходили з дітьми, вийшли чудові, живі світлини”, – сказала Марія.

Також в магазині «Оксамит» представлена виставка традиційного українського одягу Марії Доліновської, яку можуть відвідати бажаючі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер