<

У Нововолинську поліція незаконно оштрафувала чоловіка з інвалідністю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:00 | 2.12.2021 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
2010
/ коментарів 19

Працівники СРПП у місті Нововолинську зупинили автомобіль «Opel Vectra» під керуванням 36-річного мешканця Ковеля, який має інвалідність.

Поліцейський повідомив, що чоловіка зупинили через те, що легковик – на іноземній реєстрації. Під час спілкування у патрульного виникла підозра, що водій перебував у нетверезому стані, а тому вирішив провести перевірку з допомогою технічного засобу «Драгер». Перевірка показала, що кермувальник був абсолютно тверезий, – повідомляє Ковель медіа.

На звернення ковельчанина повернути документи та дозволити подальший рух, поліцейські почали ретельну перевірку документів та заявили, що він вчинив правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 126 КУпАП, так як не мав при собі та не пред’явив страхового полісу обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземного транспортного засобу.

Натомість водій вказав, що є пенсіонером по інвалідності І групи та надав пенсійне посвідчення. Крім того, продемонстрував технічний паспорт на автомобіль, в якому зазначено, що він є його співвласником, а тому звільнений від обов’язкового страхування.

Однак працівники поліції з невідомих підстав не відреагували на всі ці доводи. Поліцейська патрульна Анастасія Шидловська винесла постанову про накладення на водія стягнення за адміністративне правопорушення у виді штрафу в розмірі 425 гривень.

Ковельчанин звернувся із позовом до суду, оскільки вважає, що не порушував Правил дорожнього руху та не вчиняв адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 126 КУпАП.

Позивач зазначає, що згідно п. 13.1 ст. 13 Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», він, як інвалід І групи з дитинства, звільняється від обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності на території України.

Поліція свій відзив на пред’явлений позов не подала.

Суд встановив, що позивач має право керувати транспортним засобом, не маючи страхового полісу обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземного транспортного засобу.

“В той же час, вимога позивача про визнання дій відповідача протиправними до задоволення не підлягає, оскільки нормами ч. 3 ст. 286 КАС України не передбачено право суду визнавати дії відповідача протиправними”, – йдеться у рішенні суду

Головуючий у справі суддя Ковельського міськрайонного суду Петро Бойчук скасував постанову про накладення адміністративного стягнення та закрив провадження.




коментарів: 19
  1. людина сплатила судовий збір / приблизно 500 грн/ послуги адвоката / приблизно 1000 грн/ потріпала собі нерви бігаючи по судам а доблесній ПАТРУЛЬНІЙ все П…..ЕР бо вона юридично безграмотна і морально деградована … Спочатку ПІДОЗРА на 130 статтю КУПАП / спяніння/ потім 126 стаття , коли людина предявила ПОСВІДЧЕННЯ інваліда ,,,,,,,,,,,?????????? БЕЗКАРНІСТЬ поліції породжує СВАВІЛЛЯ !!!!!! Коли б впаяли полюцайці штраф в розмірі понесених витрат людини та позбавили преміїї , тобі б мозги включали б поліцаї !!!!!!!!!!! а так їм на все пофіг відповідальності не несуть.

    • Ми ж не знаємо всіх обставин цієї події щоб давати таку жорстку оцінку. Підлих, наглих і хитро зроблених людей теж вистачає і поліція далеко не завжди абсолютне зло, як тобі здається.

  2. Так просто, закрив і все?
    Вшивих мусорів треба якось провчити, шоб знали своє місце.
    Сволочі!

  3. А якщо транспортний засіб спричинить ДТП, то хто тоді буде відшкодовувати матеріальні збитки?

    • Це правильне запитання, а от попередні дописувачі через свою недолугість і хамкуватість над цим не задумуються, а зразу поливають брудом поліцію.

  4. Судові витрати і послуги адвоката повісити на ту скотину і вигнати її з служби хай корови доїть і конєц.

    • А шо корови то поганого зробили?
      Тій сволоті максимум кобилам хвости крутити, нечисть!

  5. Який може бути розум у тих поліцейських, якщо вони туди попали по оголошенню !!! Вони тільки знають як доїти гроші з громадян, ане конституцію України !!! Позорище !!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця