<

У Нововолинську перевірили готовність шкіл та садочків до навчального року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:49 | 20.08.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
4
/ коментарів 9

У Нововолинську була створена спеціальна комісія, що детально вивчала питання підготовки шкіл, садочків та позашкільних закладів освіти до нового навчального року. Перевірили кожен навчальний заклад, чи нічого не загрожує життю та здоров’ю дітей.

За словами в.о. начальника управління освіти Ольги Лакиш,  нововолинські загальноосвітні, дошкільні та позашкільні заклади  стовідсотково готові до нового навчального року, – повідомляє Нововолинськ.com.ua.

«Здійснено великий обсяг ремонтних робіт, у школах проведена заміна вікон, фарбування парт, столів. Зокрема, на поточний ремонт по заміні вікон на металопластикові в ЗОШ №8 та ДНЗ №7 з бюджету міста витратили 131,8 тисячі гривень. На поточний ремонт асфальтного покриття у ЗОШ№5 та ЗОШ №2 витрачено 290 тисяч гривень. У ЗОШ №4 цього літа провели поточний ремонт фасаду. На ці роботи витратили 55, 5 тисяч гривень. Ще понад 18 тисяч гривень пішло на поточний ремонт електрообладнання ЗОШ №№3, 4 і 6», – зазначила Лакиш.

Цього літа розпочали капітальні ремонти в ДНЗ №№9,7, у ЗОШ №6, гімназії, актового залу НЦДЮТ, приміщення ДЮСШ, фойє НЦДЮТ, реконструкції спортмайданчиків ЗОШ №№4,8, гімназії, реконструкція приміщення їдальні ПДЗОВ «Прикордонник» з надбудовою мансардного поверху на загальну суму майже 2 мільйони гривень.

Підготувалися нововолинські школи і до прийому першокласників, які будуть навчатись вже за новим державним стандартом початкової освіти. Закупили і нові підручники.

«Також закуплено комплект меблів для початкових класів «Нової української школи» на суму майже 360 тисяч гривень. Ще на 46 тисяч гривень витратили на покупку комп’ютерної та оргтехніки. Її ми вже доставили у школи міста. Були також завезені підручники для 5-х класів. Відбувається невелика затримка з підручниками для 1,10-тих класів. Проте, були вчасно проведені замовлення і відповідно найближчим часом очікуються поставки з Києва», – запевнила заступник в.о. начальника управління освіти.

За словами Ольги Лакиш, до прийому першокласників,  відповідно до запровадження “Нової української школи” колектив кожного нововолинського навчального закладу підійшов не лише відповідально, а й креативно.

«Хочемо відзначити усіх педагогів, вихователів, працівників позашкілля, за пророблену величезну працю, великий особистий внесок у підготовку закладів до нового навчального року. Також варто відмітити проявлену ними креативність. В багатьох нововолинських школах до прийому першокласників зроблені спеціальні умови, відпочинкові зони. Кожна зі шкіл зуміла знайти свій індивідуальний підхід, внести щось нове і креативне для того, аби першокласники вдало адаптувалися в новому для них середовищі і відповідно опанували програму за новою реформою», – зазначила посадовиця.




коментарів: 9
  1. А про батьків ніхто незгадує, виходить батьки участі в ремонті класів неберуть?????????

  2. Це не О.Лакиш заслуга, а її попередника. А що конкурс “1 людина + 1 руб. = 1 дуб” на заміщення вакантної посади, вже відбувся?

  3. Все добре, але коли ж нарешті діти отримають нормальний спортивний майданчик Я говорю про ЗОШ 4 ім. Т.Г. Шевченка

    • Коли всі батьки скинуться і назбирають 200 000 гривень, що тут не зрозумілого?

  4. Те що меблі нові і плазма висить це не державні кошти,хай не вводять людей в оману. Проведіть опитування батьків і взнаєте з чиєї кишені це все.

    • Чим більше держава виділяє кошти – тим більше їх здирають з батьків. Знайте, якщо кошти виділені державою на парти – значить батькам начнуть розповідати, що потрібно на парти скинутись.

  5. Потрібно зробити пандус до будинку Школяра. Неможливо дивитись як мамочки таскають каляски по тих сходах, а старші люди ледь не падають з них!!!!!

  6. Дуже цікаво, як дитячий садочок №5 на 15 мікрорайону проходить перевірку і отримує допуск до навчання дітей при надаварійному стані павільйонів, дах яких в будь-який момент може обвалитися на дітей. Дивний пріоритет витрачання коштів – на благоустрій гроші є, а на забезпечення безпечного перебування дітей на території садочку немає???????????

  7. Вчора у 7 школі відбулися збори батьків майбутніх першокласників. Вчитель поставив перед фактом, що батьки повинні виділити власні кошти на купівлю жалюзі, килиму, дивану, шаф, полиць, телевізору та фотоапарату. Натомість підручників, цитую: “ще нема надрукованих”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок