<

У Нововолинську мешканці міста стурбовані вигулом собак без намордників та повідків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:51 | 20.03.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
8
/ коментарів 15

У соціальній мережі мешканець Нововолинська анонімно розповів про вже звичну для місцевих жителів проблему – вигул собак без намордників та повідків.

“Проблема нашого міста – собаки, не лише вуличні, а й тварини великих порід, господарі яких дозволяють собі нести повідок в руках. А в цей час собака біжить на декілька метрів попереду. Смішно, що собак маленьких порід господарі тримають на повідку! На території школи (стадіон) вигулюють собак саме в той час, коли  діти вибігають зі школи, або коли діток забирають із садочка. І тут “летить” вівчарка, а хазяйка каже: “Ой, куди ти, куди?”. Закидаю фото, робіть висновки”, – розповідає анонім у спільноті “Зізнання Нововолинськ”.

Люди неодноразово обурювалися, що власники тварин легковажать безпекою оточуючих, гуляючи з чотирилапими не те що без намордника, а навіть без повідка. Поширеним місцем для вигулу собак є місцеве озеро.

Стаття 154 Адміністративного кодексу України повідомляє :

“Тримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в невідведених для цього місцях – тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб — від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”.

Ще одна проблема міста – безпритульні тварини. Журналісти інтернет – видання “БУГ” вирішили поспілкуватися стосовно цієї теми з директором комунального підприємства «Ласка», що у Луцьку, Даною Наварчук.

“Кожне місто повинне затверджувати свої правила утримання тварин. Це є обов’язковим. Наприклад, у Луцьку чітко прописано, яка тварина має бути в наморднику, яка на короткому повідку, яка на довгому. Нас Нововолинська міська рада почала нещодавно запрошувати на виїзд щодо відлову тварин, то, можливо, у вас все це тільки починається.

Ми проводимо консультації, активно співпрацюємо з волонтерами із Нововолинська, які допомагатимуть у вирішенні проблеми з безпритульними тваринами. Вчора були волонтери з вашого міста, провідували собачок, яких ми відловили.

Думаю, з часом у вас будуть і місця для вигулу, і всі правила затверджені. Це комплексний підхід: якщо місто не вирішуватиме проблеми з домашніми тваринами, то питання безпритульних собак залишиться відкритим”, – розповіла вона.

А ще Дана Наварчук додала, що працівники “Ласки”не просто приїжджають на відлов тварин, а й постійно підіймають питання стосовно вирішення цієї проблеми.

Фото з соцмереж:




коментарів: 15
  1. Усі власники собак які їх вигулюють без намордників це просто моральні уроди!!! А все тому що покарання ніхто ніколи не поніс і не понесе!

  2. Нарешті піднято проблему хамської поведінки власників собак, які дозволяють собі вигулювати своїх псів без дотримання безпеки здоров’ю жителів міста.Не хочу образити тих господарів тварин, які однаково люблять і своїх собак, і людей. Часто спостерігаю, як вигулюють своїх улюбленців без намордників, без повідків, а на зауваженням господарі реагують агресивно, погрожують, навіть трапляється , що і цькують собаку на людей.Можливо, потрібно звернути увагу на цю проблему допоки вона не стала трагедією!

    • Маєте факти цькування,звертайтесь в поліцію.А на фото видно,що собаки бездомні,можна зробити фото собак біля нового курчака,там реально собаки чіпляються за перехожих.цікаво ви не педагог зоології?

  3. А де вигулювати собак по вашому? Є відведені місця? Такі всі розумні а як до діла то всі вср*лись і ні бе ні ме!

    • Там описана не проблема місця для виголу, а вигулювання собак без намордників й повідків

  4. а де в нас є спеціально відведене місце для вигулу собак ? В парку ? я сам не бажаю там гуляти томущо багато скла , шприців і іншого не потребу .
    Зробіть нормальне місце і на 1 проблему буде менше .

  5. люди набагато страшніші від собак.і ходять без намордників.вот.вот збирайтеся і зробіть місце для вигулу собак.ми будемо раді ваших противних морд там не бачити

  6. там хтось зверху написав.що маленьких водять на повідку.правильно бо малі більш агресивніші чім великі.

  7. там хтось зверху написав.що маленьких водять на повідку.правильно бо малі більш агресивніші чім великі.малі на людей можуть кинутися просто так.а великі охороняють господаря.і на людей без поводу не кидаються.

  8. так як місця для виголу собак немає, це не означає що собак можна вигулювати просто в дворі, де гуляють діти.

  9. в більшості випадках люди страшніші за тих собак-ідуть на базар молоко продавати і мішок з цуценятами під базаром лишають -от так і розмножуються бездомні собаки в місті.Ввели би закон щоб кожен власник 4-хлапого стерелізував сук..

  10. Люди ви ще хочете попасти в європу. Я зараз у Чехіі і собаки тут гуляють без наморників. коли я сказала що у нас у місті за таке люди матюкають. Мені відповіли що таких декарів вони ще не бачили.Тут судять за жорстоке поводження з тваринами. Так що більшість з вас тут не потрібні.Навчіться бути людьми, а то ви хужі за гієн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер