<

Нововолинці ігнорують власне право, надане їм законом про декомунізацію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:15 | 10.03.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
0
/ 1 коментар

У Нововолинській міськраді 10-го березня пройшли громадські слухання з питань перейменування вулиць, що підпадають під дію закону про декомунізацію. В залі було біля 20-ти охочих обговорити це та запропонувати свої власні назви громадян.

Чому так мало містян цікавляться перейменуванням вулиць і чому вони не приходять на слухання – таке питання зацікавило не лише журналістів. Можливо, роль зіграло те, що час для обговорення був не зовсім вдало вибраний – 15:00 в робочий день. Хоча негативно налаштовані на новозміни громадяни, які все ж прибули, активно пропонували свої варіанти, а також згадували історію та декламували вірші.

З присутніми спілкувався заступник міського голови Володимир Рожелюк. Жителі Ковпака висловили невдоволення відносно перейменування вулиці. Вони вважають, що Ковпак заслужив уваги від держави, бо не був таким жорстоким до влади, як всі про це звикли говорити.

Деякі активні громадяни пропонували навіть змінити назву міста Нововолинськ, яку нібито придумав Сталін і вона нагадує назву Новоросія.

Ставили акцент не перейменуванні вулиць, що носять назви російських письменників, поетів, митців. В цьому питанні думки залу розділилися – інші говорили, що мистецтво не має національності. Натомість були пропозиції назвати вулиці іменами відомих польських людей, а вулицю композитора Глинки перейменувати на Каліщука. Були також зауваження щодо назв 5-го та 15-го мікрорайону. Люди цікавились, яке відношення мають згадані числа до частин міста.

Присутні активно висловлювали свої бачення, висували нові цікаві варіанти. Пропонували також назви “вул. Небесної Сотні” та “вул. Сергія Байдовського”. На слуханнях було багато бурхливих дискусій. Завдання представників влади – донести інформацію до населення, записати пропозиції і передати їх до міської ради. Усі ініціативи громадян будуть розглянуті, а думка громади врахована при перейменуванні. Процес декомунізації у Нововолинську триває.

IMG_5202
IMG_5218
IMG_5224
IMG_5228
IMG_5197




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер