<

У Нововолинську купувати нову снігоочисну техніку не будуть, до розчищення доріг долучатимуть підприємців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:47 | 27.10.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
2162
/ коментарів 9

У Нововолинську не планують купувати нову техніку для очищення доріг від снігу, вигідніше залучати до прибирання приватні суб’єкти господарювання.

Про це 27-го жовтня розповів на брифінгу міський голова Борис Карпус.

Він зазначив, що дешевше укладати договори з суб’єктами господарювання, які працюють у громаді та мають достатньо техніки.

“Багато дискутували з комунальниками щодо закупівлі техніки. Оголосили конкурси на субпідряд. Нам дешевше не купувати техніку за понад 3 мільйони гривень, а, наприклад, на 200 тисяч отримати послуг з очищення снігу від існуючи суб’єктів на території громади.

Вже підготували список з понад 10 суб’єктами, які мають різну техніку і можуть нам допомогти у прибиранні снігу. Також ми модернізували техніку, яка у нас є” – сказав мер.

У ВУКГ повідомили, що до осінньо-зимового періоду 2021-2022 років підготовано 8 одиниць техніки та закуплено 2 120 тонн піщано-сольової суміші.

Фото на головній – фейсбук міського голови.




коментарів: 9
  1. Керівнику видніше, чи залучати техніку, чи купляти нову. Ми-мешканці міста побачимо результат. Головне, щоб не вийшло як в Черномирдіна:”Хотели как лучше, а получилось как всегда”.

  2. До розчищення доріг долучатимуть підприємців, Вангую – Коптюка, гарантовано 100%. 110 тис. грн за добу, як в минулий снігопад.

  3. Чуєш, Ганю, а тут хотіли як краще, а получилось “ниже тальятинской канализации”

  4. А скільки минулої зими кивали в сторону поперєдніків, що ті не оновлювали автопарк і о диво виявляється це не вигідно! Ну так, вигідніше займатись дизайном ЦНАПу , муніципалам новеньку тачку купити, ще й парочку нових муральчиків зварганити.

  5. А ще краще зробити перепис техніки та обладнання, яка є в кожного мешканця громади. Цю техніку вилучити, із`ять і передати в загальну громадівську власність. І розприділити кожному роботу як члену громади. Маєш свого буса- ізволь возити мешканців міста; маєш бензопилу– обробляй дерева в парку; маєш бензокосу–вперед косити траву на бульварі Шевченка; маєш логпату–перекопуй клумби.
    Смішно? Так? Але формування сучасної громади мені нагадує створення радянських колгоспів. Тільки тоді той процес проходив дюже-дюже-бістро, рішучіше й дуже болісно для багатьох. Ну то що, впєрёд до комунізму, шановна громадо?

  6. Де логіка? На снігоочисну техніку коштів немає, а на ДВА нових автомобіля по 700 тис. грн. для муніципальної варти є!

  7. Вовік, муніципальній варті треба авто, щоб мобільно переміщатись по місту і ловити бабуль, які зовсім страх втратили. Якщо вони торгували молоком чи сємушками в одному місці, то щас ходють по всьому городу і пробують продати то баночку сметани, то бутилошку молока. А ті бабці, які зовсім совість потєрялі–посеред вулиці стараються людям вчухати кіло яблук чи грушок. То для того, шоб прєсєчь протівоправные деянія бабуль, і треба вісокомобільние автомобілі.
    З іншого боку: закупили снігоочисну техніку за мільйони – а снігу взимку нема. І на слідуючу зиму- нема снігу. А далі-всеукраїнське потепління. Біда. Бо ж народ наш творчий. Мімо простоючої техніки так просто не пройдёть: шось да открутіт, електронну схему упростіт. От і гроші-на вітер.
    Так що прав Мер міста–краще удосконалити і модернізувати ту техніку, яка вже є в наявності. Борис, ти прав.

  8. Потапе! Дотримуючись Вашої теорії, то й памятник Загиблим воїнам АТО не потрібний. Варто за ті кошти закупити для муніципалів, інкасаторську машина та два БТР для охорони, щоб могли знімати касу з тих самих бабусь, валютників і т.д. А то не дай Бог хтось “позариться” на кровно зароблені гроші. Та й якщо підуть штурмом, а таки підуть, зразу БТР з водометами знадобляться.

  9. І знову пісок з сіллю на дороги, будуть знову грязь розводити, а весною прибирати. Ура нововведення. Попередники не так пісок сипали, ми по новому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа