<

У Нововолинську й на Іваничівщині викрили чоловіків, які рибалили забороненим знаряддям лову, зокрема й сітками

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:20 | 9.06.2021 / Іваничі, Нововолинськ / /
Перегляди
2528
/ Коментарі відсутні

У період з 3-го травня по 7-ме червня Волинський рибоохоронний патруль задокументував 28 порушень природоохоронного законодавства. Зокрема у Нововолинську, Поромівській та Литовезькій громадах.

Відтак, 6-го червня на «гарячу лінію» Волинського рибпатруля надійшло повідомлення від небайдужого рибалки про перевищення дозволених знарядь лову на Нововолинському водосховищі та на водоймі, поблизу с. Млинище Поромівської громади.

Інспектори рибоохорони спільно з іваничівськими поліцейськими на зазначених водоймах викрили 10 порушень Правил рибальства за ч. 3 ст. 85 КУпАП. На громадян склали адмінпротоколи та наклали відповідні штрафні санкції.

Того ж дня в ході обстеження заплави р. Західний Буг, поблизу с. Мовники Литовезької громади виявили чотири сітні заборонені знаряддя лову. Із сіток вилучено такі водні біоресурси, як: окунь – 8 екземплярів, карась сріблястий – 11 екземплярів, плітка – 6 екземплярів, щука – 3 екземплярів, які в живому стані повернули у водойми. Попереджено збитків на суму 1 853 грн. Складено відповідний безгосподарський акт.

Раніше 5-го червня до Волинського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від рибалки-любителя про порушення на озері Ольблє, поблизу с. Грудки Камінь-Каширського району. Державні інспектори рибоохорони під час обстеження водного об’єкту виявили безгосподарське майно. З водойми вилучили сітне знаряддя лову.

Загалом за минулий тиждень інспектори рибпатруля склали 21 протокол за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), чотири  – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП), один – за незаконне придбання чи збут водних біоресурсів (ч. 1 ст. 88-1 КУпАП) та один – за продаж заборонених знарядь лову (ч. 1 ст. 85-1 КУпАП). Крім того, оформлено один акт виявлення та вилучення безгосподарського майна.

«За даний період на порушників накладено 1 190 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 3 276 грн. Під час проведених рибоохоронних рейдів державні інспектори вилучили 7 кг водних біоресурсів, 8 од. заборонених знарядь лову та ще 4 од. – за актами безхазяйного майна. Попереджено нанесення збитків рибному господарству на суму 1 853 грн», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця