<

У Нововолинську діє Програма допомоги переходу на індивідуальне опалення: частину витрат компенсують

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:37 | 2.12.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
3069
/ Коментарі відсутні

У Нововолинська діє Програма переходу на автономне опалення. Соціально вразливі мешканці громади можуть отримати до 10 тисяч гривень матеріальної допомоги для проведення робіт.

Цьогоріч вдалося надати дозвіл на від’єднання від централізованого теплопостачання 13-м будинкам. У цьому напрямку працюватимуть і у наступні роки, повідомив Борис Карпус на пресконференції для ЗМІ.

Для цього було прийнято Програму переходу на автономне опалення, соціально вразливим категоріям мешканців виділятимуть до 10 тисяч гривень на проведення робіт. Це кошти з місцевого бюджету. Також влада готова надати будь-яку інформаційну підтримку щодо від’єднання.

Мер зауважив на можливій проблемі з тиском газу для переходу на автономку у великих будинках.

“Єдине, яка може бути проблематика у цій ситуації, це з зовнішніми та внутрішніми контурами. У технічній здатності труби газопостачання дати достатній тиск для усіх споживачів. Вона розрахована на об’єм для газової плити та колонки, але для автономного опалення газу треба більше. Відповідно й об’єм повинен бути збільшений. Це робить газопостачальна компанія. І це дуже дорого”.

Мер розповів, що для чотирьох поверхового будинку на 15-мікрорайоні, щоб збільшити об’єм газу, газовики нарахували 1,2 мільйона гривень. Владі вдалося знизити вартість до 800 тисяч, але це все одно дорого для одного будинку, каже Карпус. Тому попередньо потрібно все зважувати і рахувати.

У невеликих двох-трьох поверхових будинках тиску газу зазвичай вистачає і змінювати зовнішній контур не потрібно.

Голова громади додав, що модульні котельні – це основний пріоритет на наступний рік. Як і оптимізація всіх бюджетних установ та енергогенеруючих підприємств, щоб коливання ціни на газ некритично впливало на споживачів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа