<

У Нововолинську близько 21 282 осіб мають право на забезпечення медикаментами за програмою “Доступні ліки”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:40 | 28.04.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
7
/ 1 коментар

У Нововолинську аптеки долучились до програми “Доступні ліки”, яка дозволить певній категорії громадян отримувати низку препаратів безкоштовно або з невеликою доплатою. На забезпечення медикаментами мають право 21 282 осіб. 

Про це повідомив головний лікар Нововолинської ЦМЛ Віктор Мороз. Програма діє на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

“Якщо відняти людей, які попадають під компенсацію державного бюджету, то лишається 9 тисяч 800 осіб, що мають пільги. При чому є люди з рідкісними захворюваннями. Маємо дві дитини з хворобами, на лікування яких в рік потрібно виділити більше 1-го мільйона гривень на кожну”, – відзначив заступник міського голови Нововолинська Андрій Сторонський.

На забезпечення цих пільг з  місцевого бюджету виділено 400 тисяч гривень. Заступник мера відзначив, що проблема забезпечення медикаментами представників пільгових категорій стоїть вкрай гостро.

“Кожен з вас звертається до аптечної мережі і бачить,  які ціни є в аптечних закладах. На сьогодні держава намагається впливати на ціноутворення, проте це не так просто. Адже аптечна галузь є однією з найбільш прибуткових. На місцях тим паче немає людей, які б мали вплив на ціни, бо вони не є виробниками”, – доповнив він.

Нагадаємо, що пацієнти із серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та діабетом ІІ типу можуть отримати ліки безкоштовно або з незначною доплатою у таких аптеках Нововолинська:

  • аптека «Вестфарм» №3, Б.Шевченка, 8;
  • аптека «Вестфарм» №2, вул. Винниченка, 6;
  • аптечний пукт«Вестфарм», пр. Перемоги, 7 (поліклініка для дорослих);
  • аптечний пукт« «Вестфарм», смт.Благодатне, вул. Перемоги, 20 (амбулаторія смт.Благодатне);
  • ТОВ «Сальве», Аптека№13, вул. Винниченка, 2;
  • ДВТП «Волиньфармпостач», (Аптека №111), пр. Перемоги, 7).




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа