<

У Нововолинську бездомні собаки ходять за дітьми зграями

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:48 | 26.07.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ коментарів 18

У місті Нововолинськ безпритульні пси окупували дитячий майданчик на 5-му мікрорайоні.

Гойдалки, пісочниця і гірка на 5-му мікрорайоні для діток не такі доступні, як здавалося б. Дорослі наглядають за ними, адже тут часто можна побачити зграї бездомних собак.

Це фото жителька Нововолинська, яка спостерігала за племінницею, зробила біля дитячого майданчика.

Жінка каже, що після останніх випадків нападів безпритульних псів на людей почуватися безпечно у місті неможливо.

Бездомні собаки нагнали на жителів страх, вони бояться за своїх дітей. Мешканці звертаються до влади зі скаргами щодо загрозливої ситуації, що склалася у місті через велику кількість псів, проявів агресії і нападів на людей.

Нововолинці у зверненнях посилаються на законодавство, адже відповідно до положень статті 16 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» з метою запобігання поширення зооантропонозних інфекцій серед людей місцеві органи виконавчої влади повинні забезпечувати відлов, утримання та регулювання чисельності бродячих тварин. Стаття 3 Конституції України встановлює, що людина, її життя і здоров’я є найвищою соціальною цінністю, а ст.50 закріплює право кожного громадянина на безпечне для життя і здоров’я довкілля.

Зграї безпритульних псів жителі помічають в багатьох районах міста, часто собаки поводяться агресивно. Батьки остерігаються відпускати дітей на вулицю без нагляду і б’ють на сполох, адже скоро початок навчального року.

Ситуація, що склалася, становить серйозну проблему, оскільки бездомні тварини у такій кількості часто пересуваються зграями. Мешканці Нововолинська вимагають негайно вжити всіх необхідних заходів для вирішення проблеми, яка не дозволяє відчувати себе безпечно і комфортно у місті. Як вихід наводять приклад європейських країн, де собак відправляють до притулків і проводять стерилізацію. Люди пропонують контролювати ситуацію й іншими способами, дозволеними законодавством.




коментарів: 18
  1. певно потрібно собакам пошматувати якогось високопоставленого чиновника, або його дитину, щоб почали щось вирішувати та швиденько знаходити на це гроші

  2. Гидко навіть читати. Заказна Акція по знищенню невинних собак. Буг ви брехуни.

      • Заказали б продавці біляшів, собаки пропадалли б, тому можна бути впевненим, що біляші без собачатини

    • замовили статтю батьки, які переживають за своїх дітей. а ти дурень тупий. дітей маєш? чи таким дурням жінки не дають?

    • на днях пацана біля базару за ногу шарпали, але добре що не прокусили. напевно заказна собака була

  3. з собаками треба щось робити. як влада не може, треба самим. здоров’я дітей важливіше за почуття собаколюбів. кому шкода собак – собі всіх заберіть і живіть з ними

  4. Замість того щоб “голосно кричасти” в коментарях, займіться справою! Організуйте притулок, зберіть усіх бездомних собак, нагодуйте їх, вакцинуйте, стерилізуйте і т.д.
    Говорити тут бачу всі вміють, а як до діла, то завжди: “А чому я? Нехай хтось ін. займеться!”
    Сором!

    • Оксана ! А якби Вас так, молоду, здорову жінку нагодувати, вакцинувати, СТЕРИЛІЗУВАТИ і т.д., потім ще й викинути на вулицю. Мабуть скажите, хай ліпше зразу застрілять, чим таке життя.

    • Оксана ! А як би Вас так нагодували, вакцинували, СТЕРИЛІЗУВАЛИ (позбавили сексу) і т.д та й на додаток викинули на вулицю. Мабуть скажите:”Нехай зразу пристрілять, чим таке життя !!!”

  5. Собака шарпала за ногу пацана та не смішіть мої тапочки! . Сам бачив як п’яний пацанчик трогав собаку біля базару. Хотів під хвіст собаці пітарду висунути і запалити. Давайте вам палець в анал хтось всуне то побачу як ви будете реагувати? Правильно зробила що гризнула того пацана собака. Нема чого пітарди в собаку засовувати.

  6. Я хоть i за те щоб собак вiдстрiлювали, але по цiй темi вступлюсь за собак. Незнаю як в мiстi, але на 15-5 м.р цi дурнi дiти самi прикормлюють, граются з соьаками i вони за дiтьми лазять. Ну а потiм селятся в дворi i плодятся.

    • Так і є, де підкормлюють, там пси і групуються. Подумайте про те, що кожен раз, як прохожий чи просто якась бабця підгодує собачку (бо ж ніби шкода, воно живе) і не візьме її до себе додому, та собачка буде шукати їсти там, де їй дали, а як не знайде – може стати агресивною і буде вимагати свого.
      Моя думка, собак – в притулок, влада мала б буди більш активною в цьому напрямку. А прохожі чи просто бабці, які підгодовують чужу тварину, нехай забирають її до себе додому, бо собачка не тільки хоче їсти, а й тепло спати.

  7. Коли настане справедливість захисту людей від людей, тоді подумаємо про тварин.Захисники тварин ви гірші ніж тварини!Забирайте додому і доглядайте!

  8. Один баран пише шо ми повинні організувати притулок раз нам не подобається шо собаки кусають людей. Ні, я їм нічого не винен. Я їх не кусаю і для мене діти важливіші псів. Ти сам тільки чесати тут можеш. Іди спасай. І свиней з курами спаси яких ти їсиш хоч вони людей не і несали. Грінпісовці понтів більше ніж діла

  9. Взяли б кожен по собачці і не було б бездомних собак…а то повикидають…і собаки винні…та деяким людям до них далеко…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер