<

У Нововолинському історичному музеї приурочили літературну виставку Івану Франку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:51 | 7.09.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

7-го вересня у Нововолинському історичному музеї відбулася виставка присвячена 160-річчю від дня народження українського поета, письменника, політика, Івана Яковича Франка, під назвою “Великий Каменяр українського народу”.

Титанічна діяльність Франка відбила національні воління розірваної між імперіями Романових і Габсбургів української землі. Шевченко народив, а Франко виховував українську націю.

Тематичний урок-виставку для школярів провели працівники Нововолинського історичного музею. Розповіли біографію та описали творчу спадщину. Для огляду були представлені картини, фотографії та книги українського митця.

DSC08328

DSC08333

DSC08344

Іван Франко — визначна постать вітчизняної та світової історії й культури. Поет, прозаїк, драматург, вчений, етнограф, фольклорист, історик, філософ, соціолог, економіст, журналіст, перекладач, громадсько-політичний діяч.

“Іван Франко — це розум і серце нашого народу. Це боротьба, мука і передчуття щастя України. України і людськості. …Франко живе в народній пам’яті як великий Каменяр…» (М. Рильський).

Виставка була організована з метою зацікавлення молоді та висвітлення цікавих фактів про творчу постать. Для сучасної України престижно бути начитаним та літературно обізнаним, тому працівники Нововолинського історичного музею закликали викладачів вивчати спадщину, збагачуватися поезією геніального діяча Івана Франка.

DSC08341

DSC08357

DSC08355




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер