<

У нововолинській школі, абітурієнти, що спізнилися, допускалися на ЗНО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:36 | 24.06.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

На Волині зовнішнє незалежне оцінювання пройшло майже без порушень. Про це йшлося 24 червня під час прес-конференції спостерігачів громадянської мережі «ОПОРА».

Експерт «ОПОРи» Дмитро Безвербний розповів, що цього року за проведенням ЗНО спостерігали у сімнадцяти областях, зокрема, й у підконтрольних Україні частинах Луганської і Донецької. Експерти вели спостереження за ЗНО з сімох предметів: української мови, математики, історії України, фізики, хімії, географії та англійської мови, – пише VIP.

На Волині 22 спостерігачі працювали у Луцьку, Ковелі, Нововолинську, Ківерцях, Горохові, Маневичах і Ратному. Найбільше зосередилися на сесіях із трьох базових предметів – української мови, математики та історії України.

За словами координатора мережі «ОПОРА» на Волині Катерини Шарпатої, у Луцьку спостереженням охопили 70 % пунктів тестування в Луцьку та 30 % в області.

Катерина Шарпата розповіла, що цього року зафіксували значно менше порушень порівняно з минулими роками.

Так, цього року виявили факти користування мобільними телефонами інструкторів та чергових. Чергові користувалися мобільними в Луцькій ЗОШ № 25 під час ЗНО з математики і в ЗОШ № 26 під час тестування з історії. У Горохівській ЗОШ під час української мови телефоном користувався інструктор.

Окрім того, зафіксували приблизно десять випадків, коли в працівників до початку не перевірялися документи на пункті тестування.

У Нововолинській ЗОШ № 4 порушили регламент проведення тестування. Так, попри заборону допуску учасників після 10:50, абітурієнти, що спізнилися, допускалися на тестування з української мови.

За результатами спостереження, Волинь має найкращий показник щодо вилучення абітурієнтів з пунктів тестування. Тільки двох осіб «попросили» з тестування. Обидва випадки трапилися в Луцькій школі № 9: в одного учасника металодетектор виявив телефон, а в іншого – навушники.

Зауважимо, що Волинь демонструє також високу явку учасників ЗНО. Так, найменший показник активності становив 94 %.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа