<

У Нововолинській міськраді створять експертну комісію для вирішення проблем військових

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:54 | 19.11.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Нововолинській міській раді з’явиться експертна комісія для вирішення проблем військовослужбовців, в яку увійдуть волонтери та учасник АТО.

На 42-й сесії міськради шостого скликання було прийняте рішення про затвердження Програми матеріально-технічного забезпечення військових частин та підрозділів правоохоронних органів в області, у яких проходять службу жителі міста Нововолинська і селища Жовтневе та проведення заходів з мобілізації. У пункті 7 цієї Програми зазначено, що  “координацію та контроль за використанням бюджетних коштів, визначених Програмою, здійснює відділ оборонно-мобілізаційної роботи та цивільного захисту населення виконавчого комітету Нововолинської міської ради, який звітуватиме на сесії міської ради про хід виконання Програми та ефективність реалізації її заходів.

Питання Програми матеріально-технічного забезпечення військових частин депутати розглянуть на сесії міської ради  VII скликання, яка відбудеться 24-го листопада. Попередньо місцевий волонтер, депутат обласної ради від “Об’єднання “Самопоміч”  Борис Бабійчук за погодженням Валерія Курстака (ВО “Батьківщина”) на засіданні бюджетної комісії запропонував зробити правку в пункті 7-му Програми, яка полягає у створенні експертної комісії з осіб, які займаються проблемами військових, а саме:

– Спілка учасників АТО та їх сімей (Кондисюк);
– Спілка Афганців (Курстак);
– БФ «Нововолинський центр допомоги військовим» (Бабійчук);
– Представник відділу оборонно-мобілізаційної роботи та цивільного захисту населення.

“Це питання слід поставити на ширший контроль щоб була більш прозора схема розподілу коштів. Раніше виділялися кошти на мобілізаційні заходи, але яким був їх розподіл? Для звичайного мешканця міста ця інформація не була відкритою.

Фінанси мають йти на допомогу нововолинцям, які служать, адже це гроші нашої громади. Повинна бути група людей, яка володіє проблемами військових. Така система є вже в багатьох районах і вона працює”, – аргументує необхідність створення такої комісії Борис Бабійчук. Комісія, зі слів волонтера, має функціонувати ще для того, аби не було зловживань з сторони військових в одержанні допомоги.

“Буває, телефонують військові і просять передати певне забезпечення, а потім виявляється , що там вже були волонтери і завезли саме те, що їм потрібно”, – каже депутат облради.

Він також повідомив, що зміни до Програми матеріально-технічного забезпечення військових частин було обговорено і погоджено з депутатами міськради.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа