<

У Нововолинській бібліотеці відбудеться презентація книги Петра Кубінського «Родовід Кубінських-Панасів»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:45 | 24.11.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

У Нововолинській центральній міській бібліотеці відбудеться презентація книги Петра Кубінського «Родовід Кубінських-Панасів»

Презентацію книги Петра Кубінського «Родовід Кубінських-Панасів» відбудеться 26 листопада о 14:00 у центральну міську бібліотеку   (Нововолинськ, пр. Дружби, 17).

288 сторінок книги засвідчують історію родини автора, світлу пам’ять теперішньому та майбутнім поколінням пращурів – Кубінських, Костиків, Панасів, Возьних з 1693 по 2014 роки. Основа книги – це 8 розділів та інформація про 1029 родичів Петра Кубінського в 11-ти поколіннях. Фундаментальна праця про родовід, написана на основі архівних документів, документів відділу державної реєстрації актів цивільного стану Сокальського, Жовківського, Рава-Руського районів управління юстиції Львівської області, метричних книг хрещень, шлюбів, поховань храмів та костелів.

Довідково:

Село Хлівчани (колись хутір Хоронів,тепер частина села Хлівчани) – батьківщина автора книги – знаходиться на відстані 40 км від Сокаля та 73 км від Львова. В рідному селі минули юні роки. Після закінчення місцевої середньої школи навчався в училищі у м. Белз, де здобув професію столяра-будівельника, яка знадобилася йому на все майбутнє життя. Відслужив строкову службу, повернувся до рідного села. Але віра в Бога та поклик серця служити Всевишньому й людям привели до найбільшої події в житті – возведення в сан ієрея у Троїцькому соборі м. Луцька. Пізніше було навчання у Київській духовній семінарії, служіння настоятелем храму у Рожищенському, а  згодом у Луцькому районах. У жовтні 1991 року був переведений настоятелем храму в с. Поромів, куди входили села Бужанка, Бортнів, Дорогиничі та Цуцнів.

Нині митрофорний протоієрей Петро Петрович Кубінський – настоятель храмів Святого Архистратига Михаїла села Бужанка та Різдва Пресвятої Богородиці села Бортнів Іваничівського району Волинської області.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа