<

У Нововолинській бібліотеці пройде інформаційно-пізнавальна година «Україно! Ти для мене диво…»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:55 | 19.01.2015 / Нововолинськ / , /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

Запрошуємо вас на інформаційно-пізнавальну годину, присвячену Дню Соборності України
«Україно! Ти для мене диво…». Відбудеться подія  21 січня  о 14.30 у центральній міській бібліотеці на пр. Дружби, 17.

У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель, – пише сайт бібліотеки

22 січня 1919 року назавжди залишиться важливою віхою у вітчизняній історії. У цей день було оголошено Акт Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) у єдиній державі. Споконвічні українські землі, які у силу різних історичних обставин були розділені і уже багато років перебували у складі ворожих нам імперій, знову стали єдиними.

  • 22 січня 1973 року в Чорткові на Тернопіллі гурт молоді під орудою Володимира Мармуса вивісив жовто-блакитні прапори (за що хлопців ув’язнили в радянському концтаборі).
  • 22 січня 1978 року на знак протесту проти російської окупації біля могили Тараса Шевченка в Каневі спалив себе Олекса Гірник із Калуша.
  • 22 січня 1990 року сотні тисяч українців узялися за руки, утворивши “живий ланцюг” від Києва до Львова, на згадку про проголошення Акту Соборності.
  • 22 січня 2014 року – це Чорний День Соборності України. Були перші загиблі під час революції Гідності (Сергій Нігоян, Михайло Жизневський, Юрій Вербицький).

Сьогодні надалі йде боротьба за соборність України з «братнім російським народом», окупація Кримського півострова і декількох обласних центрів на сході України, не оголошена війна проти української держави, нашого народу, цілісності території.

Наше завдання – пробуджувати та виховувати почуття патріотизму, щоб кожен громадянин знав історію своєї держави, цінував минуле та відстоював майбутнє.

Українська мрія – єдність, свобода і незалежність!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер