<

У Нововолинську встановили меморіальні дошки в пам’ять про загиблих Героїв АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:59 | 11.01.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Памʼять про нововолинських Героїв, які загинули в зоні антитерористичної операції, захищаючи свободу та територіальну цілісність України, увіковічнять у меморіальних дошках. Їх встановлюють на будинках, де проживали Герої.

Для виготовлення 13-ти пам’ятних дошок із міського бюджету виділили 10 тисяч гривень, повідомляє Нововолинськ.com.ua.

Наразі 10 із них працівники Виробничого управління комунального господарства ЖКО уже встановили. Ще дві повісять цього тижня. А решту вже навесні.

За словами начальника Дільниці благоустрою виробничого управління комунального господарства ЖКО Світлани Жукової, пам’ятні дошки виготовив місцевий підприємець Андрій Трофименко.

«Дошки зроблені із чорного базальту. Розмір 40×60. На них білими літерами викарбуваний текст «У цьому будинку проживав такий то, ім’я і прізвище Героя, а також роки його народження і смерті», – розповіла Світлана Жукова.

Місця розташування пам’ятних дошок погодили із головою ГО «Незламні Нововолинці» Володимиром Демчуком та заступником міського голови Володимиром Рожелюком.

«Ми їздили до кожного будинку. Сперечалися де встановити цю чи іншу меморіальну дошку. В результаті все було узгоджено. Однак, ще залишається проблемним один із будинків, який потребує реконструкції. А хочеться, щоб встановлені дошки гарно дивилися на фасадах будівель. Але весною ми це питання вирішимо», – запевнила Світлана Жукова.

Пізніше, після встановлення усіх меморіальних дошок, їх освятять представники місцевого духовенства. На пам’ятний захід запросять і рідних Героїв.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа