<

У Нововолинську вшанували пам’ять Світлани Костюк

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:05 | 20.11.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

18-го листопада у Нововолинському міському палаці культури відбувся вечір пам’яті «Приречена світитись і світити», присвячений поетесі, журналісту, педагогу, громадській діячці Світлані Костюк. 

Про це повідомляють на сайті Нововолинської ЦБС.

«Сильна духом жінка Світлана Костюк мала дуже чутливе, сповнене великої Любові до всіх і всього, серце і дуже вразливу душу, писала сильну за змістом поезія», — зазначила ведуча вечора памяті директор централізованої бібліотечної системи Світлана Кухарук.

Світлана Костюк (народилася 30.11.1964 в селі Кукли Маневицького району Волинської області. Померла 6 січня 2017 у Нововолинську).

Працювала у «забрудненій» чорнобильській зоні кореспондентом районної газети, директором школи у Іваничівському районі, викладачем української мови та літератури. Була головою районної ГО “Спілка «Чорнобиль України».

Брала участь у Міжнародному польсько-українському проекті «Школа в громаді, громада в школі» (2004), у Міжнародному конгресі «Література та мир» в Пакистані (2013).

Автор книг поезії «Спалахи душі» (1998), «Наодинці зі світом» (2012), «Маленьке диво» (для дітей, 2012), «Листи без конвертів» (2013) (книга презентувалася на 20- Міжнародному форумі видавців у Львові). Друкувалася у колективних збірниках »Перевесло», «Мамина криниця», «Натхнення», «Мелодії осіннього дощу», «Вінтаж», «Сто творів, які варто прочитати цього літа«, «Чатує в століттях Чернеча гора», «Скіфія 2014 Весна», «Небесна сотня», в альманахах за рубежем: «Погляд» (США), «Русское литературноe эхо» (Ізраїль), в журналах «Дзвін», «Дивослово», «Педагогічний пошук», «Дніпро», «Ангелятко», «Український вісник», «Світ дитини». Книга для дітей «Про що шепотіли листочки» перекладена польською мовою.

Переможець літературного конкурсу ім. Леся Мартовича, дипломант Міжнародного конкурсу «Зірка Полин», лауреат Міжнародного літературного конкурсу «Чатує в століттях Чернеча гора» («Склянка часу»), переможець конкурсів «Сто творів, які варто прочитати цього літа», «Викрадення Європи» та інших. Учасник Всеукраїнських фестивалів та форумів.

Є автором понад сорока пісень, написаних разом з композиторами О.Каліщуком, О.Первовою-Рошкою, О.Охріменком, О.Пенюк-Водоніс. Готувала до видання збірку літературних пародій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа