<

У Нововолинську віддали шану полеглим захисникам України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:13 | 29.08.2020 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
24
/ 1 коментар

29-го серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави. Саме цього дня, 6 років тому, в Іловайську бойовики і російські військові обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. У результаті – сотні загиблих, поранених і зниклих безвісти. Низько схилили голови перед світлою пам’яттю земляків, які поклали свої життя, захищаючи рідну землю, і у Нововолинську.

Біля меморіальної стели загиблим воїнам АТО зібралося чимало небайдужих: сім’ї загиблих Героїв, їх побратими, друзі, представники громадських організацій, установ міста та звичайні нововолинці.

Під час поминального заходу присутні згадали полеглих воїнів хвилиною мовчання. А священнослужителі відслужили поминальну панахиду та помолились за усіх тих, хто поліг заради миру.

На знак шани і подяки перед подвигом, мужністю, героїзмом і відвагою полеглих захисників України, присутні поклали квіти до фотостели на алеї Героїв.

Пам’ять нововолинських Героїв, загиблих за рідну країну, вшанували і на їхніх могилах на кладовищі.

Нагадаємо, 29 серпня 2014 року розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі. Регулярні частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці.

За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер