<

У Нововолинську в п’яної матері забрали дитину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:22 | 20.02.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

З метою створення належних умов для забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї, підтримки сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, минулого тижня працівники служби у справах дітей проведели рейд «Сім’я» під час якого перевірили умови перебування 2-х дітей із 2-х сімей.

Про це інформують на сайті Нововолинської міської ради.

За результатами проведення рейду у сім’ї, що проживає у Нововолинську на мікрорайоні Шахтарському встановили, що мати дитини перебувала у стані алкогольного сп’яніння, не могла здійснювати належного догляду за сином, у квартирі присутній стійкий запах алкоголю та тютюну, а також знаходились посторонні люди, які перебували у стані алкогольного сп’яніння. Ситуація, що виникла в сім’ї стала загрозливою для життя та здоров’я дитини

Відповідно до п.8 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності пов’язаної із захистом прав дитини затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008р. № 866, якщо виникла безпосередня загроза життю або здоров’ю дитини, орган опіки та піклування, якому стало відомо про це, приймає рішення про негайне відібрання дитини у батьків або осіб, які їх замінюють.

Таким чином, був складений акт проведення оцінки рівня безпеки дитини та встановлено, що малолітньому дуже небезпечно в даній сім’ї, а тому було негайно відібрано дитину у матері та влаштовано у дитяче відділення Нововолинської ЦМЛ для медичного обстеження.

Дільничними офіцерами поліції матір притягнуто до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків про що складено адміністративний протокол за ст. 184 КУпАП.

Одночасно повідомляємо, що відповідно до змін, які були прийняті у липні 2018 року розміри штрафу за ст. 184 КУпАП сягають від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а це становить від 850 грн. до 1700 грн.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа