<

У Нововолинську спробують вирішити питання пільгового перевезення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:41 | 11.09.2020 / Нововолинськ / , , , /
Перегляди
20
/ 1 коментар

У Нововолинську знайдуть можливість відшкодувати перевізникам кошти за пільговий проїзд або, якщо перше не вдасться, спробують запустити автобус. Людям з інвалідністю доведеться підлаштовуватися під його графік. Про це йшлося 11-го вересня під час наради в мерії з місцевими перевізниками.

Зазначимо, що у місті гостро постало постало питання безкоштовного проїзду містян, які мають пільгові категорії. Відтак, 10-го вересня активісти Нововолинська зустрілися з владою міста, вимагаючи законного права – забезпечення пільгових перевезень.

Нагадаємо, діти з інвалідністю, щоб доїхати до школи, не можуть скористатись пільгами у маршрутках міста. Рейси, які виділила місцева влада, не підходять по часу. А в звичайних – водії відмовляються їх безкоштовно везти.

11-го вересня відбулася зустріч з перевізниками, де намагалися віднайти з ними компроміс у вирішенні цього питання.

Так, за словами начальника відділу транспорту і зв’язку міськвиконкому Юрія Коцури, після розмови з фахівцями податкової стало зрозуміло, що є одна можливість відшкодувати перевізникам за перевезення пільговиків, навіть, якщо у них друга, а не третя, група оподаткування.

Однак, достеменно й конкретно це ще не відомо, бо питання потрібно узгоджувати і вивчати.

Якщо способу відшкодування перевізникам коштів за перевезення пільговиків не віднайдуть, тоді єдиний варіант, який залишається, – це запуск пільгового автобусу, який їздитиме один раз в годину. І тоді, мешканцям пільгових категорій, доведеться підлаштовуватися під графік руху цієї маршрутки.

Проте ще невідомо, де візьмуть цей автобус та яким маршрутом він курсуватиме.

Заставляти перевізників задурно возити людей – не можна, впевнені чиновники.




один коментар
  1. Автобуси їздять повні людей, а діти з багатодітних сімей мають платити за проїзд. Це несправедливо . Або нехай возять тільки сидячих, або якщо напихають повний автобус то діти мають їздити безкоштовно !!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця