<

У Нововолинську склали 14 протоколів під час перевірки закладів на дотримання карантинних вимог

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:49 | 6.07.2020 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
8
/ коментарі 3

6-го липня робочі групи у Нововолинську здійснили обстеження закладів торгівлі та громадського харчування, салонів краси та косметології міста на дотримання санітарних норм у період карантину.

Такі заходи спрямовані на недопущення поширення коронавірусної хвороби серед працівників та відвідувачів цих закладів, йдеться на сайті Нововолинської міської ради.

Станом на 6 липня робочі групи обстежили 240 об’єктів, 23 із них – повторно. Більшість підприємців дотримуються вимог, проте, трапляються випадки порушень. Найбільш поширені:

  • відсутність температурного скринінгу працівників;
  • недотримання маскового режиму відвідувачами та працівниками;
  • відсутність антисептика для відвідувачів;
  • відсутність централізованого збору використаних ЗІЗ і їх утилізації;
  • відсутність поточного прибирання поверхонь, до яких торкаються клієнти, дезінфекційних засобів для вологого прибирання приміщень та робочих поверхонь, дезінфекції інструментів;
  • відсутність п’ятиденного запасу ЗІЗ та дезінфікуючих засобів;
  • недостатньо інформації про обмеження в період дії карантину;
  • недотримання безпечної дистанції.

У ході обстежень продавцям та суб’єктам господарської діяльності надали пропозиції щодо усунення виявлених недоліків. Також працівники Держпродспоживслужби склали протоколи про адміністративне правопорушення на підприємців, які не дотримуються санітарних норм під час карантину.

За інформацією Нововолинськ.com.ua, представниками Держпродспоживслужби за недотримання умов карантину складено 14 протоколів.




коментарів: 3
  1. питання до головного спеціаліста відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Нововолинського міського управління Державної служби
    України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Валентини Палійчук.
    *чи мають ЗАКОННЕ право адміністрації або власники магазинів позбавляти можливості придбати товар людині без маски??? чи може адміністрація магазина штрафувати своїх продавців (в “для вас” говорять про штраф 200грн) за продаж товару людині без маски???*

  2. Представниками Держпродспоживслужби чим займались до карантина? Ці дармоїди після карантина далі будуть сидіти на шиї платників податків? Можливо прийшов час щось змінювати?

  3. Про 5-ий денний запас ЗІЗ – це рекомендація Міністерства охорони здоровя, а не обов’язок. Якщо маєте одноденний запас масок, наприклад, то ви нічого не порушуєте, тому складання адмінпротоколів з даного приводу слід кваліфікувати як незаконні дії органів місцевої влади. І ще є багато нюансів, тому будьте пильними, шановні ФОПи, не давайте себе вводити в оману. Читайте законодавство, щоб «робочі комісії» вас не розводили на гроші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа