<

У Нововолинську сформують стратегію розвитку територіальної громади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:21 | 6.01.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Формування стратегії  розвитку міської територіальної громади–такий напрямок  на найближчу перспективу окреслив міський голова Борис Карпус, здійснивши поїздку зі своїми заступниками та депутатами у львівську мерію наприкінці грудня минулого року. 

Про це він повідомив на пресконференції 5 січня, повідомляє сайт міста.

Розвиток туризму і IT-технологій, співпраця з бізнесом та залучення інвестицій, – це те, що можна почерпнути у сусідів, зазначив мер. У цьому напрямку львів’яни мають великий досвід. Звичайно, як зазначив міський голова,  Нововолинськ не може конкурувати з обласним центром, але вже сьогодні є що запропонувати потенційним інвесторам. Це, зокрема, земельні ділянки та вже зареєстрований індустріальний парк.

За словами  Бориса Капруса, важливо не тільки написати стратегію розвитку міста, а й впровадити її, аби відчути реальні зміни.

“У березні розпочнемо процес написання. Незважаючи на це, що ми як орган місцевого самоврядування поставлені у певні регуляторні рамки, будемо намагатися працювати творчо, використовуючи різні форми та методи: пресконференції, зустрічі, презентації. У нас має бути якісний продукт і сервіс.  Інвестор повинен відчути повне сприяння  і у максимально стислі строки йому необхідно надати усі послуги. Цим буде займатися спеціальний відділ у виконавчому комітеті Нововолинської міської ради”, – розповів міський голова.

Він наголосив, що йому видалися цікавими плани мера Львова Андрія Садового щодо переосмислення підходів до освіти. Суть у тому, аби менше використовувати Google сторінки, а більше виховувати творчих особистостей. З цією метою розвивати творчі навики підростаючого покоління шляхом їх участі у різноманітних гуртках, турнірах, клубах, факультативах.

“На прикладі львів’ян ми переконалися, що творчі напрямки потребують інвестицій. Загалом поїздка до Львова   предметна і результативна і ми «зарядились», тепер це важливо втілити у стратегічному плані розвитку нашої громади”, – сказав Карпус.

У контексті розповіді про формування стратегії розвитку міський голова розповів про зустріч його заступниці Юлії Лефтер з послами франкомовних країн, перед якими вона презентувала наше місто.

Щодо остаточного завершення і публічного представлення стратегічного плану, це буде зроблено після експертної оцінки  фахівцями. З цією метою ведуться перемовини з представниками програми USAID «Конкурентноспроможна економіка України».

Борис Карпус акцентував увагу  на питанні налагодження тісної співпраці із сусідніми ОТГ. За його словами, досягнута домовленість щодо спільних проєктів із  містом Володимир-Волинським. Зокрема, планують створити інформаційний портал.

Також точки дотику у багатьох важливих напрямках  шукатимуть із Поромівською, Павлівською, Литовезькою та Іваничівською ОТГ. Адже  є чимало  спільного, яке потребує вирішення: розширення території під кладовище, профілакторій «Шахтар», пасажирські перевезення, дачні ділянки тощо. Головне, як зазначив мер, діалог розпочато і  його будуть продовжувати.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер