<

У Нововолинську робоча комісія перевірила ринок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:17 | 12.10.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

11-го жовтня комісія з детінізації та легалізації заробітної плати обстежила суб’єктів господарської діяльності, які орендують торгові місця  на Нововолинському ринку.

Перевірка відбулась на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 05.09.2018 №649-р.  «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення», – повідомляють на сайті Нововолинської міської ради.

Члени комісії акцентували увагу підприємців на проведенні інспекційних відвідувань інспекторами праці щодо наявності офіційного працевлаштування найманих працівників.

Разом з тим, нагадали, що відповідно до статті 265 КЗпП України за кожного неоформленого працівника передбачено штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати.

Необхідно зазначити, що на сьогодніштраф за одного неоформленого працівника становить 111 тисяч 690 гривень. Також передбачена відповідальність за перешкоджання інспекційній діяльності. За не допуск до інспекційного відвідування з питань неофіційної праці передбачено штрафнісанкції у розмірі 372 тисячі гривень.

Увага підприємців була зосереджена на питаннях реєстрації підприємницької діяльності та легалізації найманої праці суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на ринку міста.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа