<

У Нововолинську провели спільний майстер-клас для вихованців студії «LogoHome» та дітей із синдромом Дауна

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:12 | 20.03.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
78
/ Коментарі відсутні

Дітям із синдромом Дауна потрібна підтримка та увага суспільства, адже вони такі самі маленькі громадяни, як і інші малюки. Боротися з упередженим ставленням до дітей з синдромом Дауна вирішили нововолинські волонтери.

Так, 19-го березня в дитячій студії «LogoHome» разом із громадськими організаціями «Синдром любові» та «Пряник для друга» відбувся майстер-клас, на якому дітки з синдромом Дауна та вихованці дитячої студії спільно розмальовували імбирні пряники, малювали та грали в ігри.

Захід був створений для того, щоб показати суспільству, що всі діти рівні у своїх правах, вони спільно працюють, творчо розвиваються та навчаються.

“Ми зробили такий захід, щоб об’єднати дітей і показати, що вони такі самі. Їх непотрібно відокремлювати. Діти між собою завжди знаходять спільну мову, в них немає бар’єрів, вони сприймають дітей з синдромом, як і всіх інших, тому потрібно розвіювати міфи, бо всі діти рівні”, – зауважила засновниця ГО «Синдром любові» та студії «LogoHome» Оксана Кравчук.

Часом через брак інформації чи невміння дорослого пояснити своїм дітям, що таке синдром Дауна, вони чують хибну думку. Але це такі ж самі дітки, вони навчаються та розвиваються, тільки зі своєю швидкістю.

Як зазначила засновниця ГО «Пряник для друга», майстриня Любов Вавдічик, такі майстер-класи просто необхідні, вони допомагають долати стереотипи.

Організація «Синдром любові» працює вже понад рік, в ній 10 діток з синдромом Дауна, сьогодні захід відвідали троє: Тимофій, Женя та Злата. Це чудова нагода для діток весело та корисно провести час з однолітками, адже соціалізація діток з синдромом дуже важлива, під час спілкування вони швидше адаптуються та розвиваються.

“Необхідно, аби наше суспільство бачило і розуміло дітей з синдромом Дауна, адже вони такі ж, як інші. Вони можуть все: і навчатися, і гратися, і малювати, і спілкуватися.

Ми прагнемо, щоб якомога більше батьків розуміли родини, в яких виховують дітей із синдромом Дауна. Щоб батьки різних дітей бачили в дітях із синдромом той потенціал, унікальність, щирість та любов, яку бачать в них їхні мами і тати.

І найголовніше, щоб обидві сторони були відкритими до того, щоб випустити до свого світу один одного”, – сказала Оксана Кравчук.

За словами Оксани, правильно поінформовані – значить здатні будувати суспільство, де кожна людина, дитина має шанс на самореалізацію. Як мама дитини з синдромом Дауна, Оксана не хоче, щоб її дитину жаліли, а хоче, щоб її суспільство приймало і розуміло.

Волонтери розповіли, що й надалі будуть проводити подібні заходи, бо для «сонячних» діток це важливий етап соціалізації.

“Дякую за підтримку і розуміння батькам діток, які відвідують нашу студію, своїм колегам та Любі Вавдійчик”, – додала Оксана.

Якщо батькам діток з синдромом Дауна потрібна психологічна консультація спеціаліста, підтримка та допомога громадська організація «Синдром любові» може її безкоштовно надати. Звертатись за тел. 098 224 29 27.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа