<

У Нововолинську працівника «Кроноспану», який навантажувачем наїхав на охоронця, засудили умовно

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:51 | 12.06.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
35
/ коментарів 20

Покарання у виді виправних робіт з іспитовим строком в один рік отримав водій навантажувача, який на підприємстві «Кроноспан» у Нововолинську наїхав на охоронця. В результаті чоловік отримав тяжкі тілесні ушкодження, двічі ампутовували частину ноги.

Нововолинський міський суд виніс вирок 5-го червня. Нагадаємо, 4-го лютого близько 17:30 водій навантажувача ТзОВ “Кроноспан УА” наїхав на охоронця.

“Чоловік почав рух заднім ходом, при цьому діючи зі злочинною недбалістю, не передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків свого діяння, хоча повинен був і міг їх передбачити, не переконався у безпеці вказаного маневру автонавантажувача. Здійснив наїзд на ліву нижню кінцівку працівника охорони”, – йдеться в вироку суду.

Дії працівника підприємства призвели до травматичної (неповної) ампутації лівої гомілки стопи, з численними переломами та вивихами зі зміщенням кісток гомілки та кісток стопи. Це призвело до ампутації лівої ноги на рівні верхньої третини гомілки та ускладнилось некрозом з подальшою реампутацією ноги на рівні середньої третини стегна. Згідно висновку судово-медичної експертизи травми відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень, що привели до 60 відсотків стійкої втрати працездатності.

Правова кваліфікація дій водія навантажувача – необережне тяжке тілесне ушкодження, тобто злочин, передбачений ст.128 КК України.

У підготовчому судовому засіданні обвинувачений свою вину у інкримінованому йому злочині визнав повністю. Його визнали винуватим у вчиненні злочину та призначили покарання у виді виправних робіт на строк шість місяців за місцем роботи із відрахуванням десяти відсотків в дохід держави з суми заробітку.

Засудженого звільнили від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку один рік не вчинить нового злочину.




коментарів: 20
    • Просто вироком затверджнна угода між потерпілим та обвинуваченим, вони самі узгодили покарання, суд тільки затвердив угоду.

    • А якби ви були водієм погружчика і сталась би така ситуація?? Кожен мав переконатись в безпеці руху, і той олень охоронець і олень водій… Шо тепер в тюрму посадити людину?? Може в нього діти, сім‘я.. Так сталось, тре мізки включати коли в цеху пересуваєшся, це стосується усіх!!!

    • А шо ви пропонуєте посадити за грати водія!?? Тупі люди, аби винного знайти.. треба було обом оленям дивитись уважно куди один йде, а другий куди їде… може у водія сім‘я, діти… А вам покарання мало… бісите… логіка обмежених людей..

  1. Якого милого охоронець знаходився біля навантажувача, контроль відвантаженого вантажу можна провести і після завантаження. Вина водія там часткова, так як і охоронець повинен був слідкувати за своєю безпекою

  2. Тут провина багатьох осіб які незабезпечили правильну погрузку матеріалу.це сам охоронник який був би правильно проінструкторований.керівник зміни.керівник погрузочно-розгрузочних робіт.інженер техніки безпеки.а крайнім вийшов машиніст погружчика якому наглядачі з начальством в дупу невставило очі.а охоронник щоб був на безпечній відстані а незаглядував в дупло як сорока а лапи на дворі.ніхто мізки невключає перед загрозою небезпеці.

  3. Якого милого охоронник не подбав про свою безпеку?
    Водій навантажувача виконував свою роботу. Як хтось вже казав в нього в дупі очей нема.А щоб щось погрузити то треба маневрувати машиною. І охоронник повинен був це розуміти і тримати дистанцію

  4. навантажувач при русі назад дає гучний звуковий сигнал. вина охоронця не менша ніж водія, за це і заплатив ногою

  5. Чому охоронник не подбав про свою безпеку?Людина виконувала свою роботу. Навантажувач при погрузці мусить маневрувати. І як вже хтось казав у шофера в дупі очей нема.

  6. А охронець не бачив що працюэ погрущик?коли хтось знаходиться биля транспортного засобу ,маэ переконатись що т.з.не рухаэться…для своэи ж безпеки.Може я помиляюсь…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер