<

У Нововолинську працює волонтер Корпусу Миру зі США

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:17 | 1.11.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
8
/ коментарів 5

Волонтер Корпусу Миру Райан Роелс вже два тижні працює у команді учнівсько-педагогічного колективу Нововолинського ліцею №8. До України він приїхав із Атланти штату Джорджия, США.

Про це повідомляє Відділ інформаційної політики Нововолинської міськради у фейсбук.

Райан Роелс працюватиме у Нововолинському ліцеї №8 два роки. Разом із учителями цього освітнього закладу він вестиме уроки, організовуватиме дозвілля школярів для набуття ними практичних навичок володіння англійською мовою.

Учитель англійської мови навчального закладу Зоя Ступчик повідомила, що для того, аби запросити до себе волонтера, Нововолинський ліцей №8 подав спеціальне звернення до Корпусу Миру США в Україні. Він та ще 10 волонтерів працюватимуть у Волинській області. Загалом до нашої країни прибуло 111 волонтерів. Напрямки їхньої роботи пов’язані з молоддю, громадами та навчанням англійської мови.

“Нам дуже пощастило. Для учнів – це чудова нагода удосконалити мовні навички усного мовлення з англійської, а вчителям – набратися досвіду та ознайомитися із новими формами та методами роботи”, – розповіла Зоя Ступчик.

Райан Роелс каже, що прийняв рішення бути волонтером, бо любить допомагати людям. За три місяці перебування в Україні він наполегливо вивчає українську мову. Волонтер знайомиться з українськими звичаями і традиціями, а також пізнає нашу національну кухню. Розповідає, що смакував голубцями, дерунами, але найбільше сподобалися вареники.

Волонтер став активним членом шкільної спільноти. Брав участь в обласному семінарі у Рожищі та засіданні міської творчої групи учителів англійської мови. Також допомагає ліцеїстам готуватися до олімпіади. Разом із учителями та учнями Нововолинського ліцею №8 побував на екскурсії у міському історичному музеї.

Зараз Райан проживає в одній із нововолинських сімей. Каже, що йому у нас подобається, бо Нововолинськ – гарне місто і тут багато хороших і щедрих людей.

До слова, волонтери Корпусу Миру зі США також працюють в Благодатному та Володимирі-Волинскому.




коментарів: 5
  1. Бідне дитя! нНе дай бБог на членінця “гостя” натрапить, то той погане враження оставить про Україну. Буде американець думати що тут всі такі дятли.

    • а ти,Вася,поруч ходи, охороняй, візьми венік і відганяй всіх, хто тобі не подобається… тільки не забувай свиней годувати, бо сам розумієш- прівес, удої…

  2. Тримайте хлопчину під охороною та не давайте гуляти наодинці бо натрапить на гопоту, а б’ють не по паспорту, як відомо, а по фейсу… Хоча рота зелених беретів на порятунок “рядового Райана” хоч трохи б повідстрілювала ту шваль. Мрії, мрії…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа