<

У Нововолинську планують використовувати на свята червоно-чорний прапор

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:23 | 19.10.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ коментарі 2

17-го жовтнявідбулося засідання депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, захисту прав людини, законності, діяльності ЗМІ, правопорядку та протидії корупції, на якому розглянули порядок використання у Нововолинську червоно-чорного прапора.

У засіданні взяли участь голови усіх депутатських комісій, члени громадської ради та громадські активісти, – повідомляє сайт Нововолинської міської ради.

Перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський озвучив звернення окремих громадських організацій та політичних партій, в якому вони просять депутатів внести на розгляд сесії питання про постійне розміщення на будівлі міської ради поруч із Державним прапором України червоно-чорного знамена як символу пам’яті боротьби наших батьків та дідів за свободу і незалежність нашої Батьківщини.

Учасники обговорили історичні віхи використання червоно-чорного прапора. Кожен мав можливість висловити свою думку.

“Безумовно, маємо поважати символіку національно-визвольної боротьби українського народу.Ніхто нам не чинить перешкоди. Червоно-чорний прапор поруч із Державним стягом щороку з нами і 1 січня, у День народження Степана Бандери, і на свято Покрови, використовуємо його й у інші визначні історичні дати нашої держави”, – наголосила голова Комітету з питань відродження духовності, керівник міської організації Народного Руху України, заступник голови громадської ради при виконавчому комітеті міської ради Любов Кравцова.

Вона закликала усіх долучатися до конкретних справ, працювати виважено і з патріотизмом у серці, а також просила фінансово підтримати видання журналу «Регіон бандерівський».

У результаті дискусії учасники дійшли висновку: у пам’ятні дні, пов’язані із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті Героїв, борців за незалежність України у визначених місцях постійного вивішування Державного прапора України у м. Нововолинську, зокрема на адміністративному будинку Нововолинської міської ради, а також на будівлях, у яких розміщуються органи місцевого самоврядування, вивішувати виключно Державний прапор України, а також віддаючи шану Героям різних етапів національно-визвольних змагань за Незалежність України, під час проведення відповідних урочистих та пам’ятних заходів використовувати на території м. Нововолинська символіки Збройних сил України, добровольчих батальйонів та історичної символіки, зокрема червоно-чорного прапора Організації Українських Націоналістів, символів Української Повстанської Армії, Української Військової Організації, Українських Січових Стрільців, символіки українських військово-спортивних товариств, козацької символіки.

Андрій Сторонський повідомив, що за результатами розгляду питання на депутатській комісії, буде підготовлено проект рішення міської ради, яке знову обговорять у всіх депутатських комісіях, розглянуть на Дні Депутата та на сесії приймуть остаточне рішення.

Нагадаємо, на минулій сесії відповідне звернення від громадських організацій до депутатів міської ради подав депутат Нововолинської міської ради Валерій Мних.




коментарів: 2
  1. Супер ! треба твердо заявити пшекам, і ще раз нагадати клятим маскалям, шо боротьба з ними буде вічна, поки вони не поставлять памятники бандері в москві і варшаве ! ну якшо місцева влада нічого корисного зробити не може, то хай хоч прапором розважаеться…

  2. Червоно-чорний прапор як символ боротьби наших батьків має майоріти на кожному балконі будинків нововолинська. На всіх автомобілях,автобусах,які виїжають до Польщі,поряд з жовто-блакитним має бути червоно-чорний прапорець з зображенням Бандери та Шухевича. Давайте без страху відкрито на весь світ будемо гордититись своїми батьками і дідами, які під проводом Бандери і Шухевича боролись за наш рідний край.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа