<

У Нововолинську обговорили концепцію облаштування озера та скверової зони

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:11 | 14.05.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
99
/ коментарів 7

Почнуть розробляти проєктно-кошторисну документацію для реконструкції міського озера в Нововолинську та скверової зони біля нього.

Про це розповіли 13-го травня на зустрічі із народним депутатом Ігорем Гузем та міським головою Нововолинської громади Борисом Карпусом. На обговоренні, що пройшло на території озера, були присутні місцеві депутати, депутат Волинської обласної ради Юрій Сиротюк, активісти та мешканці Нововолинська.

Першим кроком до облаштування території озера, аби перетворити її в улюблену відпочинкову зону нововолинців та мешканців прилеглих населених пунктів, є етап створення ПКД.

Будуть закладені кошти на проєктно-кошторисну документацію, близько 300 тисяч гривень.

“Це буде ПКД на весь об’єкт, а він немалий – 7 гектарів. Є пропозиція піти маленькими кроками. Коли буде проєкт, потрібно розпочати облаштування скверової зони та парковки”, – зазначив Гузь.

Нардеп зазначив, що на весь об’єкт підуть десятки мільйонів гривень. Тому після розроблення ПКД, треба розпочати робити певну територію і з часом йти далі. Він навів у приклад Риловицю у Володимирі та розповів, що там також поетапно облаштовували відпочинкову зону.

Місцеве озеро, зокрема сквер, має стати місцем відпочинку. Щоб люди змогли посмажити шашлик та прогулятися, вважає Гузь.

Мають бути сучасні альтанки, освітлення бруківка. Таке бачення має і міський голова Борис Карпус. Він розповів, що вже певні напрацювання є, як має виглядати зона відпочинку.

Частину коштів на реалізацію проєкту виділять з державного бюджету. Точні суми будуть відомі після того, як зроблять ПКД.




коментарів: 7
  1. Гарна ідея для міста, але… Чи не краще першочергово скласти кошторисну документацію на ремонт доріг у місті? А то у двір будинку #5, що на вул. Небесної Сотні, уже зайти після дощу неможливо, стоїть “озеро”, яке давно потребує реконструкції. Діти та дорослі обходять ці ями з водою по проїжджій частині((

  2. За 300тис. грн. можна було б поставити альтанки, покласти бруківку. А хочуть відмити десятки млн.грн.

  3. На ямковий ремонт доріг міста заклали 800000 грн, а на ПКД озера готові виділити 300000 грн. Або ми не того мера вибрали, або ті хто недавно отримали ділянку під забудову планують швидко відгуляти новосіля. А винуватий у всьому знов буде Зеленський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер