<

У Нововолинську напрацювали алгоритм дій на випадок виявлення захворюваності на коронавірус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:16 | 28.02.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Дії на випадок хвороби напрацювали медичні заклади Нововолинська на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На засіданні були присутні керівники медичних, освітніх установ та аптечних закладів міста.

Про це повідомляє сайт Нововолинської міської ради.

Директор Нововолинської центральної міської лікарні Віктор Мороз повідомив, що у лікарні наявні протичумні костюми в кількості 9 комплектів, 10 комплектів протиепідеміологічного одягу одноразового використання, «Антиснід комплекти» у кількості 90 штук, 1000 респіраторів, майже 38 тисяч пар нестерильних рукавичок, придбано дезинфікуючі засоби.

У резерві є ще 35 протичумних костюмів. Замовлено 50 костюмів біозахисту.

Головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Ольга Попіка розповіла, що в амбулаторіях № 1,3,4 ЗПСМ є можливість розподілу потоку хворих та здорових пацієнтів. Установа забезпечена дезинфікуючими засобами, засобами індивідуального захисту, респіраторами. Замовили 20 комплектів протиепідемічного одягу та відповідне спеціальне медичне обладнання.

Завідувачка Нововолинським міськрайонним відділом ДУ «ВОЛЦ МОЗ України Наталія Мариніна повідомила про дії лікарів-епідеміологів при виявленні особи, яка відповідає визначенню випадка COVID-19, про порядок інформування та епідеміологічне розслідування. Вона наголосила, що постійно здійснюєтья моніторинг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, ТГРВІ. Важливий напрямок роботи – проведення роз’яснювальної роботи серед населення. З цією метою підготовлені рекомендації для населення та інформаційні листівки.

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства нововолинського міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Василь Мельник поінформував про природу походження вірусу та шляхи його поширення. Особливу увагу акцентував на необхідності проведення дезинфікуючих заходів в установах, місцях скупчення людей, зокрема, у транспорті, та провітрюванні приміщень. Наголошував на необхідності обмеження масових заходів. Закликав керівників аптечних установ подбати про наявність у достатній кількості масок та противірусних медикаментів.

Як відомо, в Україні не зафіксували жодного випадку COVID-19, але в області вживають усіх профілактичних заходів, аби запобігти поширенню коронавірусу на територію України. Базовим закладом, який готовий приймати хворих на коронавірусну інфекцію визначено Волинську обласну клінічну лікарню.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер