<

У Нововолинську хочуть відмовитися від побілки бордюр та дерев: стартує місячник благоустрою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:42 | 2.04.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
8
/ коментарів 20

У Нововолинську стартує місячник благоустрою. 1-го квітня міський голова провів робочу нараду з керівниками комунальних підприємств та старостами.

16 квітня відбудеться загальноміська толока.

“Після сніжної зими, роботи вистачає. Маємо зустріти Великодні свята в охайному місті. Всім доведеться попрацювати. Звертаюся до ОСББ, працівників установ і організацій міста, приватних підприємств: долучайтеся до прибирання. Разом наведемо лад у нашому місті”, – йдеться на офіційній сторінці Бориса Карпуса у фейсбуці.

Насамперед комунальники обстежать місця, де утворюються стихійні сміттєзвалища. Їх потрібно ліквідувати. Також навести лад на кладовищах, оновити та відремонтувати майданчики для збору побутових відходів.

Особливу увагу звернуть на дитячі майданчики.

“Вони мають бути безпечними для дітей. Хиткі споруди треба відремонтувати, а непридатні – демонтувати”, – йдеться в дописі.

Попередньо прийняли рішення не білити дерева і бордюри. Ця радянська звичка має на меті лише естетичну функцію, але залучається багато працівників, йшлося на нараді. За цей час вони зможуть прибрати більше тротуарів і доріжок.

Комунальники проведуть планову обрізку дерев. У парках та скверах міста з’являться молоді саджанці.

“Наша ціль – посадити два дерева на місці одного зрізаного”, – зазначає мер.

Читайте також: Тротуари виглядають як “беззубий дід”, – нововолинці обговорюють доцільність побілки бордюр.




коментарів: 20
  1. Все вірно ! Забори не красимо та не ремонтуємо, на дитячих майданчиках споруди не красимо та не ремонтуємо, дерева не обрізаємо. Може ще й від ремонту в міськраді за 6.7 млн. відмовимося. Ця радянська звичка має на меті лише естетичну функцію

    • Ірино! Не вводьте Громаду в оману! Борис Сергійович в своїй програмі, коли йшов на мера, зазначив, що 12 років пропрацював підприємцем – директором фермерського садівничого господарства в с.Грибовиці. Так що професіонал, ліпше за Вас розбирається чи потрібно деревам вапно чи ні. Ця радянська звичка має на меті лише естетичну функцію! ПРОФЕСІОНАЛ !!!

    • Ті бордюри як у беззубого в роті)). їх половину немає а вони огризки білять))).

  2. В Карпуса є свої думки – зустрічаємо нового Кличка…2 дерева замість одного. Більше вороння в парку? Проведіть кронування дерев!!!
    І взагалі, для кого ви це робите? Приберіть з вулиці наркотів, туніядців, і малолітніх злочинців.
    Поліція працює?
    Кого ж ми обрали…???
    Схаменіться!!!

  3. Про відмову від побілки вже 3 роки пишуть…старі радянські бордюри хоч біли,хоч не біли – страшні… Місто потрібно приводити до порядку.

  4. Так стовбури дерев ж не просто так білили задля совітського естетичного задоволення, та й колір покриття був би швидше червоним)

  5. Якщо бордюра нова,нормально виглядає,то її білити не треба. А по-друге,якщо вже так ненавидите всі радянські традиції і звичаї,то не треба знов звати громаду до наведення порядку (за Радянського Союзу це називалося “субботниками”). Щоб чистота і порядок були в місті, треба щоб відповідні служби міста кожен день підтримували чистоту і порядок. А загадити місто в очікуванні кращої погоди чи чергового свята , а потім по-будьонівські призивати громаду “ударим по грязи ударным трудом и свершениями”–це і є найкращі комуністичні традиції. Свій рейтинг,Борисе, треба підтримувати щоденною кропіткою працею на своїй посаді,а не періодичними закликами “зробити подвиг”. З людьми краще не загравати закликами і лозунгами–вже ситі по-горло.

  6. Що ще лишилось побачемо що ті комунальники зроблять. Бо поки якось змін на краще не видно.

    • Шо ж ти сподіваєшся побачити, якшо вони активно стараються поменше робити.
      Вон вже дерев красити не будуть, бордюр не будуть.
      Залишилось перекрити воду і газ та просто збирати баблос з народу.

      • підтримую ! робити треба те, шо краще за все виходить ! це називаеться “специалізація”..

  7. За забором зліва навчалася нечужа мені людина, а за забором справа – вже вона працювала.

  8. Чистота і порядок повинні бути в місті…. і те що білили дерева і бордюри, в цьому нічого поганого не було, навпаки місто виглядало охайніше. Шкода, що хороші традиції відкидаються.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер