<

У Нововолинську 450 осіб вакцинувалися від COVID-19

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:10 | 24.03.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
18
/ коментарі 2

У Нововолинську щеплення проти COVID-19 вакцини Covishield отримали 450 людей.

Про це повідомили на позачерговому засіданні міської комісії з ТЕБ та НС.

За останню добу у місті зафіксували 23 нових випадки коронавірусної хвороби, збільшилась кількість госпіталізацій. 22-го березня в інфекційне відділення було госпіталізовано 15 осіб.

У порівнянні з попереднім тижнем показник захворюваності вищий на 29,3%. Зросла і кількість важких форм хвороби, також зменшився вік хворих.

Як розповіла директорка Нововолинського центру первинної медико-санітарної допомоги Ольга Попіка, цього тижня відкриваються планові пункти щеплення, окрім мобільної бригади, вакцинація буде проводитися у стаціонарних пунктах на базі амбулаторії №3 Нововолинська та амбулаторії у Благодатному.

На сьогодні щеплення отримали 450 людей, в основному це медичні працівники, які входили в перший етап вакцинації.

“Якби показник щеплення був більший, можливо, в місті захворюваність йшла б на спад. Також наразі багато людей перебувають в стані хвороби, або після неї, тому їм потрібно зачекати”, – зазначила Попіка.

За словами директорки ПМСД, вакцинацію люди переносять нормально, її проявами можуть бути болючість в місці ін’єкції, одноразове підвищення температури до 38 в день вакцинації та можлива ломота в тілі, також тільки в день отримання щеплення.

Як повідомили на сторінці ПМСД у фейсбуці, з 22-го березня почався другий етап вакцинації від коронавірусної інфекції у стаціонарних пунктах щеплення. У другому етапі вакцинації підлягають щепленню медичні працівники первинної ланки надання медичної допомоги та люди старшого віку (80 років та старші).

«Якщо після щеплення цих категорій населення залишаються залишки вакцини, то щеплюємо всіх бажаючих.

Вакцинація від коронаірусної інфекції проходить у пункті щеплення на амбулатрії ЗПСМ №3 , пр.Дружби, 19 з 9:00 до 14:00 та на амбулатрії смт.Благодатне понеділок, четвер, п’ятницю з 9:00 до 14:00.

За номером телефону 093 257 9215 можна уточнити інформацію, щодо вакцинації», – йдеться у пості.




коментарів: 2
  1. Про те, що цю вакцину зареєструвала в Україні фірма з фіктивно адресою, тут не напишуть. Міністерство правди не дозволить.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця