<

У Нововолинському ЦПТО в сучасних майстернях навчатимуть автослюсарів та зварювальників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:41 | 25.02.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
73
/ Коментарі відсутні

У Нововолинському центрі професійно-технічної освіти відкрили навчально-практичний центр з професій автомобільного транспорту та електротехнічного виробництва.

Презентували нові сучасні майстерні 25-го лютого. На заході були присутні начальник управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна, міський голова Нововолинська Борис Карпус, голова Поромівської громади Олег Савчук, депутат облради, помічник нардепа Ігоря Гузя Андрій Бокоч, депутат облради Юрій Сиротюк.

Як розповіла директор ДНЗ «Нововолинський центр професійно технічної освіти» Валентина Приступа, минулого року були зроблені майстерні, а цьогоріч їх начинили обладнанням. На капітальний ремонт центру з держбюджету виділили 1,2 мільйона гривень, на обладнання – 1,3 мільйона з держбюджету та 631 тисяча гривень – обласне фінансування.

“Обладнання надзвичайно сучасне, з новітніми технологіями. Це дає змогу нашим здобувачам освіти йти в ногу з часом. Висловлюю подяку всім, хто був дотичний до створення навчально-практичного центру”.

З роботою сучасного обладнання гостей ознайомили педагоги та учні з професій електрогазозварник і слюсар з ремонту колісних транспортних засобів.

Головною метою майстерень є впровадження у навчальний процес новітніх виробничих технологій із застосуванням сучасного обладнання й інструментів. Майстерня зварювальних робіт налічує понад 20 одиниць зварювального обладнання, є 7 робочих місць для учнів, які повністю укомплектовані. Встановлений апарат плазмової різки.

На базі навчально-практичного центру з ремонту колісних транспортних засобів учні будуть здобувати навички для виконання різних видів операцій з діагностування, ремонту та технічного обслуговування автомобілів використовуючи для цього нове обладнання та інструмент.

Під час відкриття учні продемонстрували процес шиномонтажу та балансування автомобільного колеса. Виконали діагностування авто за допомогою комп’ютерного сканера, зробили 3-Д регулювання розвалу і сходження коліс.

Відкрити центр вдалося завдячуючи великій праці працівників Нововолинського центру ПТО, підтримці держави та області, партнерів, зазначили в навчальному закладі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок