<

У Нововолинській школі №7 згорів кабінет хімії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:18 | 20.05.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
28
/ коментарів 7

У ніч з 19-го та 20-те травня вночі відбулося загорання у кабінеті хімії ЗОШ №7. Згоріли парти, стінка, демонстраційний стіл та щойно встановлені в рамках робіт з термомодернізації енергозберігаючі вікна, нові підвіконники, LED – світильники

Близько дванадцятої години ночі сторож, яка обходила приміщення, почула запах диму, повідомила директора. Відразу після виявлення пожежі на місце викликали поліцію та рятувальників, – повідомляє Нововолинськ.com.ua

«Після прибуття на місце ми підтвердили факт задимлення та пожежі і оперативно її загасили. Попередня причина – коротке замикання електромережі хімстола», – повідомив провідний інспектор Нововолинського міського відділу УДСНС України у Волинській області Ілля Мацьоха.

Нагадаємо, що школі проходять роботи з термомодернізації, за грантові кошти на суму 23 мільйона гривень.

Директор навчального закладу розповів, що після закінчення навчального тижня, тобто у п’ятницю, усі електроприлади в кабінеті вимкнули. Не була під’єднана електрика і до демонстраційного столу, який, власне, і  визначають як осередок займання.

«Займання розпочалося із демонстраційного столу, проте електрики до нього підведено не було. На вулиці стояли риштування, аж до третього поверху, по них до кабінету міг хтось проникнути. Жодних робіт вихідними у приміщенні не відбувалося. У п’ятницю після закінчення навчання повимикали все електрообладнання, закрили вікна та двері.

Об’єм збитків є дуже великим: парти, стінка, демонстраційний стіл, тільки-но встановлені енергозберігаючі вікна, нові підвіконники, LED – світильники », – розповів директор ЗОШ №7 Сергій Трофимчук.

Причину займання встановлять фахівці, на місці працюватимуть профільні комісії, які розслідують інцидент.




коментарів: 7
  1. А мені шкода що сталось таке, тепер батьки будуть відновлювати клас за свій кошт а в нас час,це не легко

  2. Співчуваю ВЧИТЕЛЯМ і батьківському комітету школи ,у наш час не легко відновити усі затрати, які були вкладені в ремонт кабінету

  3. Не зрозуміло, чого не спрацювали пожежна сигналіцація та спринклерна система водяного пожежогасіння. Рятувальники постійно проводять перевірку, тільки питання як проводять. Хіба що будівельники щось скрутили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер