<

У Нововолинській лікарні розповіли про діагностику раку молочних залоз

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:57 | 8.02.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Основним методом дослідження молочних залоз є мамографія, яка виконується за допомогою спеціального рентгендіагностичного апарату мамографа.

Про це йдеться на сторінці Нововолинської міської лікарні у Facebook.

Показання до проведення дослідження молочних залоз такі: профілактичне дослідження молочних залоз жінкам віком понад 35 років з метою виявлення патологічного процесу, що має прихований перебіг( насамперед ракової пухлини, що не пальпується), наявність в залозі ущільнення.

Мамографію проводять у першу фазу менструального циклу, на 3-10 добу після закінчення менструації.

Високий рівень захворювання молочної залози, є однією із основних причин, які впливають на здоров’я жінки.

Число нових випадків раку молочної залози щорічно виявлених в різних країнах світу, в наш час перевищило 1млн. випадків, і складає 10% всіх злоякісних пухлин різних локалізацій.

Не дивлячись на успіхи в лікуванні і підвищенні якості діагностики даної патології, смертність від раку молочної залози залишається високою. Це обумовлене перш за все пізньою діагностикою даної патології, в зв’язку з несвоєчасним зверненням пацієнток.

Рання діагностика раку молочної залози збільшує шанси на життя. Так з початковими стадіями раку молочної залози при своєчасній діагностиці, і лікуванні 90% жінок живуть більше 5 років, на пізніх стадіях рак молочної залози не виліковний.

В лікарні працює мамограф, який розміщений в приміщенні швидкої допомоги. Прийом пацієнтів проводиться по направленню від лікарів акушер-гінекологів, сімейних лікарів, та лікарів іншого профілю. Кабінет працює з 9.15 до 13.45 год.. 

За 2018 рік при мамографічному обстеженні виявлено 21 випадок раку молочної залози.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер