<

У Нововолинській громаді будуть вивішувати червоно-чорний прапор поруч з державним: рішення депутатів міськради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:40 | 14.04.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
34
/ коментарів 10

Обранці громади підтримали зміни в рішення Нововолинської міської ради, аби використовувати червоно-чорний прапор поряд з державним.

Нагадаємо, на сесії 22-го листопада 2018 року депутати попереднього скликання вирішили не вивішувати червоно-чорний стяг поряд з державним на адмінбудівлях.

14-го квітня на сесії міськради у рішення «Про використання прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території міста Нововолинська» внесли зміни.

З метою належного вшанування подій та Героїв національно-визвольної боротьби українського народу, утвердження простору національної пам’яті та актуалізації національно-патріотичного виховання молоді, враховуючи значення Державного прапора України, який символізує незалежність та соборність нашої країни, і той факт, що всі етапи національно-визвольних змагань українців у ХХ столітті відбулися під синьо-жовтим прапором, а також віддаючи шану Героям різних історичних періодів національно-визвольних змагань за незалежність України, враховуючи велике символічне значення, яке відіграв червоно-чорний прапор під час збройної боротьби українського народу за свободу в середині ХХ століття та в ході антитерористичної операції на Сході України, міська рада затвердила перелік дат коли над адміністративною будівлею підніматимуть червоно-чорний стяг.

Зобов’язали підприємства та організації поряд із державним прапором використовувати вище вказану символіку.

Затвердили перелік дат, пов’язаних із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті борців за незалежність України, у які необхідно під час урочистих та пам’ятних заходів використовувати на території Нововолинської міської територіальної громади символіку Збройних сил України, добровольчих батальйонів та історичну, зокрема, червоно-чорний прапор Організації Українських Націоналістів, символи Української Повстанської Армії, Української Військової Організації, Українських Січових Стрільців, символіку українських військово-спортивних товариств та козацьку, згідно з додатком, що додається.

Також вивішувати прапор будуть під час загострення військових дій на Сході.




коментарів: 10
  1. Потрібно однозначно вивішувати червоно – чорний прапор – це наша історія визволення і боротьби , тільки комуняки і проросійські сили можуть бути проти

  2. А я от не зрозумів – а чого так мало днів народжень? Чим гірший Петлюра, Мельник чи Бульба-Боровець від Коновальця, Бандери чи Шухевича (та інших незгаданих сподвижників)? Це ж було б свято чи не кожен Божий день! І яким боком голодомори до національно-визвольних змагань? Люди з голоду пухли і, тим самим, боролися за незалежність України? Чи як?

  3. Так, червоно-чорний прапор – це наша історія боротьби воїнів УПА проти фашистських виродків,поліцаїв,які їм прислуговували. Саме воїни УПА пліч о пліч з польськими патріотами гнали в шию фашистських окупантів з української землі,визволили десятки тисяч громадян єврейської національності з есесівських концентраційних таборів. А бійці дивізії СС “Галичина” першими розписались на руїнах Рейстагу в Берліні в 1945 році.

  4. Так що комуняки і проросійські сили, які мочили фашистських недоносків,помстою відповідаючи есесівцям за загибель братів Степана Бандери, будуть тільки за двома руками, щоб обов`язково використовувати,вивішувати Червоно-Чорний Прапор в дати,пов`язані з визначними подіями національно-визвольної боротьби.

  5. Якась дурня!
    Хто ініціатор ідеї, знову нацик-популіст Зосим?
    Як вмре, то поховаєте його в чорно-червоній труні, шоб чорти в правильний котел з особо гарячою смолою оприділили.
    Нацики зашугали і крутять мером як хочуть, а скоро почнуть крутити мерА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок