<

У місті Нововолинськ запрацював пілотний проект “Державна реєстрація народження дитини у пологовому будинку”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:41 | 12.03.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Сім’я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою – це закріплено в статті 51 Конституції України. 

    Щоб зробити невеликий внесок для комфорту жінок, які народжують майбутнє покоління, з метою реалізації сервісів Міністерства юстиції України, забезпечення ефективної роботи відділів державної реєстрації актів цивільного стану та створення сприятливих умов, спрямованих на спрощення доступу громадян до адміністративних послуг щодо державної реєстрації народження дитини, відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 26.08.2015 №1593/5, з 01.03.2016 року у місті Нововолинську запроваджено новий сервіс, який передбачає прийняття працівниками відділу державної реєстрації актів цивільного стану Нововолинського міського управління юстиції у Волинській області документів, необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини, та видачу свідоцтва про народження дитини безпосередньо у закладах охорони здоров’я. 

     З цього питання працівниками відділів ДРАЦС здійснюється виїзний прийом громадян безпосередньо в Акушерсько-гінекологічному відділенні Нововолинської центральної міської лікарні,  де приймаються пологи.

Суть заходу полягає у можливості отримання свідоцтва про народження дитини, ще до виписки з пологового будинку. Це є можливим завдяки роботі у пологовому будинку співробітника відділу державної реєстрації актів цивільного стану у режимі фронт-офісу, який здійснює прийом документів та видачу свідоцтв. 

      Очікується, що дана послуга спростить взаємодію молодих батьків з державними структурами та значно заощадить час. 

    Отже, збираючи все необхідне до пологового будинку, слід взяти з собою: паспорт батька та матері; свідоцтво про шлюб. На випадок тих чи інших питань до батька (батьки на різних прізвищах, визнання батьківства), при державній реєстрації народження дитини, необхідна присутність і самого батька. 

Відділом ДРАЦС Нововолинського МУЮ та Акушерсько-гінекологічним відділенні Нововолинської міської лікарні  з 10.03.2016 запроваджено сервіс, щодо прийому документів  для державної реєстрації народження дитини  за бажанням батьків) та видача відповідних документів (свідоцтва про народження, витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження  із зазначенням відомостей про батька, відповідно до ч.1 ст. 135 Сімейного кодексу України ).

Прийом та видача документів здійснюється:

з  9.00 год. до 10.00 год.   ВІВТОРОК, СЕРЕДА, ПЯТНИЦЯ.

Перелік необхідних документів для проведення державної реєстрації:

– медичне свідоцтво про народження дитини;

– паспорти батьків дитини ;

– свідоцтво про шлюб (за наявності).

Прийом та видача документів, а також проведення державної реєстрації народження здійснюється безкоштовно.

    Також, заяву про державну реєстрацію народження, відповідно до ст. 144 Сімейного кодексу України,  можна подати протягом місяця з дня народження дитини  безпосередньо до відділу  ДРАЦС Нововолинського МУЮ(тел. 3-01-21) .




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа