<

У Лапіна згоріло авто, але “походів” в поліцію ніхто не влаштовував, – мер Сапожніков

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:35 | 9.06.2017 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
1
/ коментарів 17

Різке погіршення криміногенної ситуації та безпорадність правоохоронних органів дуже стривожили громадськість Нововолинська. Як приборкати злочинну хвилю, що нахлинула на місто, – таке надзвичайно важливе для всіх питання обговорювали на нараді 8-го червня у Нововолинській міській раді.

Ініціаторами зустрічі виступили підприємці, які самі постраждали від крадіжок та нападів знахабнілих злочинців. Вони вимагали пояснень від влади та начальника відділу поліції та конкретних дієвих заходів, що дозволили б навести в місті порядок.

Залякування громадських активістів з підпалами та побиттям автомобілів набули суспільного резонансу в Нововолинську. У постраждалих від протиправних дій злочинців з’явилося чимало питань до чиновників, адже вони впевнені: влада не повинна стояти осторонь цих подій.

На нараді був присутній головний поліцейський міста Андрій Литвин, який запевнив, що правоохоронці не сидять на місці, а в роботі нововолинської поліції є позитивні зрушення. На підтвердження подав інформацію щодо діяльності правоохоронних органів на сьогодні.

Проте виступи присутніх довели, що не все так прекрасно у місті та й діяльності поліції зокрема.

Жителька Нововолинська поцікавилася, яких заходів поліція вживала щодо злочинців, котрі обікрали маму загиблого в АТО Андрія Комаристого. Вона розповіла, що надала запис з камери відеоспостереження, де видно крадіїв, проте поліція так і не допитала свідків та не повідомила про результати розслідування.

У Нововолинську люди скоро люди самі відкриють охоту на наркоманів. Зневірившись, народ почав шукати справедливості іншими методами: “Ми просто робимо самосуд. Зловили – побили. На день спокійно”.

“Хотів би задати питання міському голові. Місто маленьке, ви не є мером Києва чи Нью-Йорка. Керуєте стільки років. Кримінальні авторитети не міняються, “муку” возять, як і раніше, навіть в школи заносять. Давайте ми самі будемо боротися з цими проблемами. Є наркомани – прибрати з суспільства! У нас 40 тисяч населення. Думаю, що в цьому місті зробити порядок можна за два тижні”, – звернувся до Сапожнікова підприємець Роман Гочачко, якому нещодавно злодії порубали сокирою машину.

Міський голова висловився, що у влади на місцях ніхто не питав, коли проводили реформи в державі, у результаті яких ситуація в Нововолинську та й Україні в цілому погіршилася.

“Якби за тиждень часу можна було б провести порядок – він був би наведений в усій країні. Ну, добре, я тупий і недолугий – чому ж тоді у всіх містах таке робиться?”, – відзначив мер.

Ще міський голова додав, що дізнався про обгорілий автомобіль депутата Лапіна, але “походів” в міську раду чи поліцію у Луцьку ніхто не влаштовував.

Присутні висловили думку, що без стаціонарних патрулів поліції в місті порядку не буде. Віктор Сапожніков повідомив, що його годують обіцянками про розділ Нацгвардії з 50-ти чоловік у Нововолинську. А поки правоохоронці фізично не встигають відловити злочинців, мафія вийшла і залякує звичайних мешканців.

“Купка недобитків буде контролювати місто. Квартиру пограбували – нічого, машини спалили – нічого. Що далі чекати?”, – сказав депутат міськради Володимир Шаповал.

Присутні на нараді говорили також про проблему освітлення провулків у місті та необхідність реанімації громадських угрупувань. Мер зауважив, що і камери відеоспостереження не завжди рятують від злодіїв: “Всі тюльпани витоптали і викрали під міськрадою, хоч камери і освітлення є”.

Депутат облради Борис Бабійчук наголосив на необхідності функціонування “гарячої” лінії для того, щоб громадяни могли анонімно повідомляти про злочини в місті.




коментарів: 17
  1. Виникає просте питання-чому не пограбували хатинку Сапожнікова і єже з ними….Думки є?

  2. ЙДУЧИ НА НАРАДУ НА БАГАТО НЕ СПОДІВАВСЯ, ЗНАЮ САПОЖНІКОВА……МОВИ БАГАТО …ДОПОМОГИ МІЗЕР.
    Але Сапожніков сказав, я Вас почув, все записав, будемо працювати….
    а пропозиції були:
    -збільшити фінансування по програмі “безпечне місто”; -реорганізувати громадське формування типу “Варти Порядку”, “Самооборони” та забезпечити фінансуванням;
    -перейняти досвід по муніціпальній поліції…хоча не розумію чому про це він вирішив подумати аж на наступний рік….хіба що в нас в місті все окей….тоді можна думати про це в 2018-20 роках;
    -збільшити фінансування на освітлення закладів освіти, позашкільні заклади, внутріквартальні проїзди, території будинків в підпорядкуванні осбб, жбк та жеків;
    -була пропозиція організувати комплексну поїздку активістів, депутатів, представників мерії до Авакова, в міністерство МВС, В Верховну Раду, виступити на різних брифінгах, тощо;
    -організаія соціальної реклами через фінансування з бюджету по програмі співпраці з ЗМІ(ТТІ, газета “Наше місто”, радіо, інтернет ) використання бігбордів;
    -пришвидчити напрямок відеоспостереження по місту.
    ЩО З ЦИХ ОБІЦЯНОК НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ БУДЕ ВИКОНАННО…ПОБАЧИМО…..надіємося що це не буде чергове бла-блаболство мера, яке ми чуємо на протязі 20 років….
    І останньє, тут закид був на рахунок спаленого авто та походу на міську раду…..МЕНІ ЦІКАВО ЩО БУДЕ САПОЖНІКОВ КАЗАТИ КОЛИ ВИПАДКОВО КОКТЕЛЬ МОЛОТОВА ПОЛЕТИТЬ НА ОРЕНДОВАНИЙ БУДИНОЧОК ЙОГО ПЛЕМІННИКА…напевно вся область , а можливо й Україна буде на вухах ходити….
    Життя покаже….що вартують слова мера……

  3. Люди,про що ви балакаєте? Ця зграя законних грабіжників краде бабло вже не один рік, і ви думаєте що щось при них зміниться? Смішно!!! Ці держслужбовці вважають людей за бидло і коли криміноген розгулявся їм комфортніше красти. Проблема глобальна, тому що не має законів на рівні держави вот і все

  4. “Ну, добре, я тупий і недолугий – чому ж тоді у всіх містах таке робиться?”, – відзначив мер.
    Назвіть, хоча одне місто в Україні, да в якій Україні, в усьому світі ? Де труби які знаходяться ще в нормальному стані, за баслословні кошти міняли на б/в труби, які після експлуатації не витримують навіть місяця. Ямковий ремонт не витримує навіть тиждень, на 5 м-оні, залатали ямки, не пройшло і 5 днів, вирізали. Ямки залишили. Новий асфальт кришиться, не маючи ніякої вязкості. Значить порушена технологія приготування. За цим хто-небудь слідкує, чи всі ці роботи кришуються з боку замовника, експлуатації, технічного нагляду. Мер не тупий і недолугий,а дуже хитрий пройдисвіт.

    • Поверьте,такое делается везде,бюджет розворовуют и осваивают не только в нововолынске и Украине

  5. Показовим для мене було те, що Сапожніков запросив цю жіночку що розказувала про крадіїв, шукав її після зустрічі(наради), коли я їй це сказав на вулиці, вона відповіла…”ЧОГО МЕНІ ДО НЬОГО ЙТИ, ВІН ВСЕРІВНО НЕ ДОПОМОЖЕ, ХІБА ЩО НА СЛОВАХ”???
    Висновок: МІСТО ЗМІНЮЄТЬСЯ…ЛЮДИ ПОЧИНАЮТЬ РОЗУМІТИ “ХТО Є ХТО”……ПОВОЛІ, АЛЕ ЗМІНЮЄТЬСЯ.

  6. Якщо враховувати,що наше міське телебачення піарить нашого мера приблизно в 75 відсотків своїх репортажів і розповсюджує неправдиву і недостовірну інформацію,тоді чому,вони неможуть порушити закон на далі,по відношенню до баригнаркоманів,висвітлюючи їхні пики,після кожного репортажу сера?А гість враховуючи всю важливість питаня,який замітив шорти мабуть прийшов в галстуку і стрінгах…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер