<

У Києво-Печерській лаврі напали на журналістів через питання про війну до настоятеля Павла Лебідь, який служив в Низкиничах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:15 | 8.03.2022 / Нововолинськ /
Перегляди
2134
/ коментарів 8

На знімальну групу «Слідство.Інфо» напали під час зйомки репортажу у Києво-Печерській лаврі, коли журналісти намагалися дізнатися позицію священнослужителів щодо російського вторгнення та вбивства мирних українців.

По це повідомили на сайті агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо».

Журналісти зустріли настоятеля Лаври митрополита Російської православної церкви в Україні Павла Лебідь (так звана УПЦ Московського патріархату), який був настоятелем Успенського Низкиницького монастиря, і поставили йому питання щодо російського вторгнення та вбивства мирних українців. Митрополит відмовився відповідати на запитання.

У той же час чоловік, який був поруч з настоятелем Лаври (ймовірний помічник) передавав іншому чоловіку гроші. За кілька хвилин чоловік, якому передали гроші, напав на репортера «Слідства.Інфо» Дмитра Реплянчука. Він тримав у руках палицю, яка допомагає при ходінні, і нею почав бити журналіста по нозі, але палиця зламалася об ногу репортера.

Після цього кілька чоловіків, які тоді перебували на території Лаври та спостерігали за інцидентом, продовжили погрожувати та переслідували журналістів «Слідства.Інфо».

Знімальна група залишила територію Києво-Печерської лаври і викликала поліцію.

Журналіст Дмитро Реплянчук відбувся забоєм на нозі від удару палицею та почувається задовільно.

Нагадаємо, Павло не повідомив правоохоронцям про злочини серійного маніяка Анатолія Онопрієнка, який приходив до нього у Нововолинську з «покаянням». Про це він заявляв у інтерв’ю Оксані Марченко в проєкті “Паломниця”.

Також Києво-Печерська лавра та настоятель Павло відомі своєю прихильністю до так званого «руського міру» — вони сповідують цінності Російської православної церкви. 

Російський патріарх Кіріл благословив вторгнення в Україну і фактичне знищення українського населення. Після цього деякі українські священники УПЦ московського патріархату виступили з заявою про від’єднання від російської церкви, настоятеля Павла серед них не було.

У 2018 році СБУ проводила обшуки у настоятеля Павла у межах кримінально провадження за розпалювання міжконфесійної ворожнечі.




коментарів: 8
  1. Попи офігелі…!!! Так гнати їх в Росію…!!! Без права будь якого вибора, або в Рашу, або на передову, за гріхи перед Україною…!!! Слава Україні…!!!

  2. Ну як же так ,вороги України сидять в столиці ,гнати цих кацапських гнид пішечком прямо до раші ,невже в нас не розуміють ,що ці сектанські попи, це ФСБешне лайно ,яке працює на ворога і всі св’ятині України повинні бути в українців а не в цих фашистських підарасів .

  3. Гнати їх всіх треба!!! Так хочеться прив’язати до стовпа щоб вони покаялися!

  4. В Володимирі теж сидить тка ж ФСБешна попівська братія в соборі ,плюс куча їх послідовників ,зараз вони притихли ,а що було б коли ця наволоч не дай Боже приперлася сюди .

  5. Після війни посадити всіх московських посів а Павла ро тріляти скіл ки крові на його руках від наших діточок

  6. Всі церкви, монастирі та Лаври повинні належати українському народові. Дуже хочеться вірити, що нарешті припиниться промосковське свавілля у відомих всім обителях. Вони збудовані українцями, а заправляють всім прихильники «руского мира», встановлюють свої правила, поводяться з людьми досить нахабно.
    Будуйте самі «московське», за московські гроші і там керуйте, так по всьому світі робиться. А то позаймали українські Лаври і монастрі і рішають кому можна, а кому не можна там молитися.

    • Хай будують свої” вертепи” ,тільки не в Україні .на…з держави бидло кацапське .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок