<

«Тих, хто готовий витрачати є багато, а заробляти охочих мало»: мер Нововолинська про бюджет та нову структуру апарату ради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:40 | 24.12.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
40
/ коментарі 2

Завдання влади Нововолинська – зменшити дотаційність, щоб місто розвивалося. Про це розповів міський голова Нововолинська Борис Карпус на пресконференції з представниками ЗМІ.

Голова громади зазначив, що на сесії 23-го грудня депутати затвердили ряд важливих питань, зокрема прийняли бюджет на 2021 та рішення про нову чисельність та структуру апарату ради та виконавчих органів.

«Наше завдання – зменшити дотаційність, місто має розвиватися. Тих, хто готовий витрачати – багато, а хто заробляти – небагато взагалі», – одна із головних тез Карпуса, що стосується головного кошторису громади та пошуку ресурсів для задоволення потреб її мешканців. За словами мера, можливість залучення додаткових фінансових ресурсів – є однією із основних мотивацій, поряд із оптимізацією, що послугували рішенню реструктуризувати апарат ради та її виконавчі органи.

Бюджет Нововолинської територіальної громади на 2021 рік складає майже 381 мільйон гривень. Місто – дотаційне, на наступний рік держава буде давати кошти в сумі 42 млн грн на освіту.

Короткотермінові плани, вважає мер – вийти на те, щоб держава не доплачувала.

“Треба загальмувати цю динаміку та в ідеалі вийти на нуль, щоб місто могло розвиватися. Маємо працювати над розширенням податкової бази, розвивати міжнародну співпрацю, залучати інвестиції.

Під час підготовки проєкту бюджету були зустрічі з головними розпорядниками коштів (сфера освіти, культури, медицини, житлово-комунальна). Робоча група по доходах бюджету працювала 2 години, а по видатках – 4 дні”, – говорить міський голова.

Задля оптимізації роботи ради та виконкому, вирішено деякі відділи реорганізувати та створити нові, ряд яких буде займатися пошуком залучення коштів та заробляти гроші для міста. На цьому питанні Карпус ще раз наголосив на брифінгу з представниками ЗМІ. Адже за його словами, уже йдуть маніпуляції та дискусії.

Голова громади зазначає, що будуть нові відділи та управління, займатимуться залученням коштів та контролем. Буде створена муніципальна варта, яка слідкуватиме за благоустроєм, паркуванням та ін.

“Створиться відділ для проєктного менеджменту та залучення інвестицій. До цього була лише одна людина, яка писала проєкти в міській раді.

Хочемо переформатувати юридичну службу, бо міська рада має чітко працювати, згідно норм законодавства.

Необхідно посилити ІТ-відділ, щоб запроваджувати електронне врядування, діджиталізацію.

Ми підсилюємо ЦНАП: буде на кілька спеціалістів більше. Державні реєстратори надаватимуть послуги у селах громади, – розповів Карпус.

Читайте також

Детально про нові управління та відділи – “Змінять структуру апарату Нововолинської міськради: реорганізують старі відділи та створять нові

Про пошук спеціалістів у різні управління та відділи Нововолинської міської ради – “Повертайтеся в Нововолинськ та долучайтеся до змін: Карпус розповів про реструктуризацію апарату ради та пошук спеціалістів“.




коментарів: 2
  1. Якшо зменшити дотації, то місто почне розвиватися ? Ти ба, ніколи б не додумався..

  2. Добре хоч собі премії затвердили на 5 років. Все тільки бла-бла. А ,так звані реорганізації, щоб звільнити ” неугодних”, а поставити своїх. Бог не поквапний, а потрапний. Своє отримаєте.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер