<

Центр ПМСД у Нововолинську: Сімейні лікарі та педіатри будуть приймати пацієнтів у приміщенні дитячої поліклініки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:06 | 16.11.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
2662
/ коментарів 7

Центр первинної медико-санітарної допомоги у Нововолинську виділили зі складу Нововолинської центральної міської лікарні. Сімейні лікарі та педіатри будуть приймати пацієнтів в приміщенні колишньої дитячої поліклініки.

Рішення про створення окремого комунального некомерційного підприємства прийняли 19-го вересня на сесії Нововолинської міської ради. Ольга Попіка стала тимчасово виконуючим обов’язки головного лікаря Центру ПМСД.

Як повідомила Ольга Попіка, з понеділка, 19-го листопада, прийом в “дорослій” поліклініці сімейні лікарі не будуть проводити. Натомість їхні кабінети розміщені в дитячій поліклініці у тому крилі, де колись здавали аналізи. Там само знаходиться і реєстратура.

“Здоровий” та “хворий” прийом педіатрами залишається без змін. На першому поверсі розташована реєстратура, 1 та 2 кабінети, де приймають хворих діток, на другому поверсі, як і було, оглядають здорових дітей та знаходиться кабінет щеплень.

Управління Центру ПМСД знаходиться на другому поверсі, де колись були дитячі вузькопрофільні спеціалісти.

Телефони реєстратур:

  • для довідок та запису до сімейного лікаря – 4-90-03, 097 773 82 60;
  • до педіатра – 4-90-04, 0 (96) 749 98 95.

Телефон приймальні головного лікаря Центру: 4-90-22

Записатися на до сімейного лікаря та педіатра усіх амбулаторій міста можна також онлайн. Посилання на інтернет-сторінку ТУТ. Перед прийомом пацієнт в реєстратурі отримує талон.

В приміщенні Центру також буде кабінет для підпису лікарняних листів і кардіограми. У “дорослій” поліклініці будуть приймати пацієнтів вузькопрофільні спеціалісти, в тому числі і дитячі.

Нагадаємо, що виокремлення Центру ПМСД з НЦМЛ було обов’язковою умовою згідно медичної реформи, щоб заклад міг підписати договір з Національною службою здоров’я України (далі – НСЗУ) та отримувати кошти з Державного бюджету для фінансування наданих закладом послуг та виплати заробітної плати лікарям, відповідно до укладених декларацій.

Станом на 15-те листопада у Нововолинську 61% населення уклали договори. Кількість декларацій становить 34 385, з них з сімейними лікарями – 27 207, з педіатрами – 7 178. Серед іногородніх 2 339 людей уклали договори з лікарями Центру ПМСД Нововолинська.

Лабораторні обстеження, які пацієнт зможе отримати безкоштовно на первинній ланці, зводяться до загального аналізу крові (з лейкоцитарною формою) й сечі, глюкози, холестерину, тиску, електрокардіограми, швидких тестів на вагітність, ВІЛ і тропонін. Інші обстеження – потрібно буде направляти в поліклініку до вузькопрофільних спеціалістів.

Нагадуємо, договір з лікарем можна укласти в приміщенні вже колишньої дитячої поліклініки – новоствореному Центру ПМСД (проспект Перемоги, 7), у амбулаторіях на 5-му мікрорайоні та проспекті Дружби, а також в амбулаторії в селищі Благодатне. 




коментарів: 7
  1. Незрозуміло нічого для чого це все і так все запутано було куди йти,блукаєш в лабіринтах, а зробили ще гірше.
    Неправильно поставили ссилку,щоб записатись онлайн,перекидає на цю сторінку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер