<

“Ці люди хочуть нас скомпроментувати”, – Макарчук пояснив неадекватну поведінку протестувальників на ДП “Волиньвугілля”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:28 | 14.07.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
60
/ коментарів 13

Від початку протестних акцій гірників “Бужанської” спостерігаються непоодинокі випадки ігнорування законів України, тим часом лідер профспілки Богдан Макарчук й надалі ствердно заперечує, що протестуючі причетні до порушення громадського порядку.

Макарчук обрав для акції протесту неадекватну форму, яка дає змогу зрозуміти, що деяким гірникам бракує не лише зарплати, а й знання законів, а ще етики та елементарної культури.

Аналізуючи законність проведення акцій, виникає багато питань. Найперше, що впадає у вічі, ось цей документ:

IMG_7881

Ст. 39 Конституції України надає громадянам “право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування“.

Строк завчасного сповіщення має бути достатнім і для того, щоб органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування могли визначитися, наскільки проведення таких зібрань відповідає закону, та в разі потреби, згідно з ч. 2 ст. 39 Конституції України, звернутися до суду для вирішення спірних питань.

Тим не менше, повідомлення написане в той же день, коли почалася акція протесту.

При проведенні акцій “не повинно бути посягань на права і свободи, честь і гідність інших людей”. Однак гірники “Бужанки” відкрито ігнорують цей пункт, чітко прописаний в законі.

(Увага, відео містить нецензурну лексику!)

Біля 15-ти шахтарів в кабінеті новообраного генерального директора ДП “Волиньвугілля” в черговий раз вимагали написати заяву про звільнення. Микола Пиріг дарма намагався конструктивно пояснити ситуацію, що склалася на підприємстві. Хтось, очевидно, вирішив компенсувати хоч частину невиплачених коштів – після візитів протестуючих у гендиректора зник мобільний телефон і… коньяк. Лишається здогадатися, звідки деякі з них черпають хоробрість.

Пиріг написав заяву в поліцію, телефон шукають. Коньяк, мабуть, вже не знайдуть.

Красти – це стаття. Лукавити – просто гріх. Працівники ДП “Волиньвугілля” досі дивуються із залишеного зарплати Богдана Макарчука, який під час акції на емоціях зробив необережний рух рукою, а з папки полетіло багато-багато купюр, і зовсім не дрібних…

Власний бізнес відкрив?

IMG_8193

На питання Богдану Макарчуку, чому його колеги поводять себе не зовсім коректно, в тому числі, і у відношенні до жінок, відповів: “Є люди, які хочуть нас скомпроментувати”. Вочевидь, і самому лідеру слід звертатися за допомогою до правоохоронців, бо реально “компроментують” його на кожному кроці, важко не помітити.

Повертаючись до вимог працівників “Бужанки”, однією з них є звільнення з посади Михайла Борсука, провідного юрисконсульта ДП “Волиньвугілля”, от тільки обгрунтувати цю вимогу вони ніяк не можуть. Головний аргумент – “Нам Бодя казав”, а “Боді” – Порплиця, начальник юридичного відділу держпідприємства. Ось доленосний документ із серйозною назвою Службова записка, на який всі шахтарі спираються у своїх переконаннях.

IMG_8316
IMG_8320

“В силу ситуації, яка склалась останнім часом довкола мене, а саме стосовно вимог Макарчука Б.А. та інших невідомих мені осіб, звільнення мене з роботи, звинувачень в підробці рішень суду, порушення законодавства по приватності, повідомляю, що 4 та 5 липня 2016 року під час так званих протестних акцій на території ДП “Волиньвугілля” в мою сторону неодноразово звучали вимоги написання заяви на звільнення за “ВЛАСНИМ БАЖАННЯМ”. Мотиваційна частина даних вимог грунтувалась лише на домислах і не мала жодного документального підтвердження, а на мою вимогу пред’явити будь які документи для встановлення осіб, які це вимагають, мені було відмовлено. Одночасно з цими діями в мою сторону неодноразово звучала нецензурна лайка, та вчинялись дії по приниженню моєї людської гідності, та ділової репутації.

Стосовно відеозйомки, яка була розпочата після блокування вищевказаними особами мене в кабінеті, повідомляю: Згідно, Ст. 34 Конституції України, кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб на свій вибір. ч.2. ст 11 Закону України “Про інформацію”, не допускаєтся збирання , зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та захисту прав людини.

Зважаючи на те, що стосовно мене вчинялись неправомірні дії у вигляді блокування мене в кабінеті, незаконних вимог по написанню заяви на звільнення “за власним бажанням”, з метою захисту своїх законних прав, а саме права на повагу до гідності, на свободу та особисту недоторканість, право на працю, мною було написано заяву про притягнення до АДМІНІСТРАТИВНОЇ відповідальності особи, причетної до вчинення даних правопорушень”, – написав Михайло Борсук на сторінці у Фейсбук.

IMG_8275
IMG_8303

Зрештою, щодо начальника юридичного відділу Віктора Порплиці підготували подання (згоду на звільнення), яке Макарчук підписав, вказуючи, що Борсук не дав ознайомитись з документом.

Поки під ДП “Волиньвугілля” тихо. Шахтарі, ймовірно, переживають, щоб їх не скомпроментували в черговий раз. Репутація – понад усе.

IMG_8367
IMG_8334




коментарів: 13
  1. Нехай Макарчук піде і напише заяву на звільнення! Тоді шахти почнуть виконувати план, а шахтарі отримуватимуть достойну зарплатню, а не подачки за блокування роботи ДП!

  2. Люди добрі,та невже вам не надоїв цей цирк? Що тут незрозумілого? Порплицями тримається в кріслі завдяки макарчуку і ще десятку проплачених шахтарями їх не назвеш,бо це позор,їх можна зрозуміти,бо зарплати не платять і хоч якась копійка в сімю є корисною,але соромно за них,тому що шахтарі ніколи не опускалися так низько. Бодя має з того всього набагато більше,ніж вони,от і направляє їх в правильне русло,а порплиця є маріонеткою,яка керує парадом,бо боїться втратити золоту жилу. От і вся правда

  3. Цирк та й годі! Оце так Борсук! Накрутив та заборгував електроенергії на 17 млн. Звільнити та нехай сплатить підприємству збитки! Чи дурні всі ті присутні, чи просто притворяються?! Жах! Та на вас у місті будуть пальцями показувати, не соромно позорити, ладно себе, а сім’ї, дітей?! Ганьба, позорникам!!! Бідненькі, усі їх компрометують…Подивишся на таких і віриш, точно “совєти” всю інтелегенцію вислали до Сибіру. А ще весела журналістка з НД своїми статтями оправдує цих “трудяг”, що мов правильно, що в кабінет до шефа вірвалися і шаблю забрали, справжні герої з європейськими цінностями!

    • Де хоч одне слово про шаблю ? Я в шоці.
      Явно людина яка читає статтю на інших сайтах а тут коменти ставить!

  4. Слухайте, а що ніхто не вміє читати?
    Цей Борсук своєю бездіяльністю, таки ввігнав ДП “Волиньвугілля” у шалені борги. Вочевидь, шахтарі вимагають звільнити цього нездару Борсука. То в чому вони не праві?

    • Шахтарі самі не знають толком чого вимагають. І в цьому їх найбільша проблема

  5. Люся, до чого тут юрист? Кошти розподіляє головний бухгалтер. Якщо ДП не платило за електроенергію роками, тому такі борги.

    • А юрист до того, що не оскаржив, не подав та не підготував ВЧАСНО документи,хоча це прямі обов’язки провідного юриста, бухгалтер не нараховує пеню,тому згідно рішення суду нарахована пеня і штрафи. Все це схоже на зумисне створення боргів, щоб в такий спосіб робота шахти здалась збитковою. Такі схеми ненові унашій країні, ті, хто в “схемах” отримують відкати…..отак і живемо у ж…пі.

  6. Львов ввел мораторий на повышение тарифов
    “По нашему мнению, несправедливо и неконституционным повышение цен на коммунальные услуги с 1 октября без поднятия минимальной заработной платы и пенсии”, – заявила руководительница юридического управления горсовета Гелена Пайонкевич.

  7. Слава Бужанським дибілоїдам!!! Тим хто кричить і тим хто мовчить. Ще до 1.01.2017р. осталось покричати, а далі будуть плакати бо дурні, а дурні бо бідні.
    Кабмин внес в Верховную Раду проект бюджетной резолюции на 2017 год.
    Также планируется реструктуризировать государственную сеть угледобывающих предприятий, обеспечив их безубыточность, в том числе, путем ликвидации убыточных подразделений Источник: https://biz.censor.net.ua/n7831
    З їхньою зольністю 50-55% і роботою, вони заробляють від сили 5-у частину своєї зарплати не рахуючи усіх податків, а кричать і думають, що вони пуп землі. В Києві вже вирішили, що з ними робити.

  8. У Міненерговугілля розповіли, коли погасять борги перед шахтарями

    Борги із заробітної плати шахтарям, які працюють на державних шахтах, будуть повністю виплачені до Дня шахтаря. У цьому під час години запитань до уряду запевнив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає кореспондент УНН.
    Він повідомив, що заради цього 14 липня бюджетний комітет погодив додаткове фінансування на зарплату у 200 млн грн.
    “Бюджетний комітет учора виділив додаткових 200 млн грн на зарплату шахтарям. Хочу сказати, що до Дня шахтаря шахтарям (які працюють на державних шахтах — ред.) буде повністю виплачена заробітна плата”, — сказав І.Насалик.
    Нагадаємо, 4 липня гірники державної шахти “Селидоввугілля” оголосили голодування у зв’язку з невиплатою зарплати за травень, червень і частково за квітень. Троє шахтарів були госпіталізовані після семиденного голодування, яке вони оголосили на знак протесту. 11 липня, після зустрічі шахтарів та членів їхніх родин з лідерами первинної профспілкової організації, гірники погодилися припинити голодування. Лідери профспілки заявили, що перенесуть боротьбу у Київ, де планують провести переговори про виплату зарплат за травень і червень з міністром вугільної промисловос

  9. Богдан ТИ НЕ СПОВНА РОЗУМУ.За тобою тюрма плаче за твої витівки.Тиж вже догрався.На цей раз волика не спасе тебе.ГРОШІ ВКРАВ ЯК ТОРГУВАВ НА БАЗАРІ І В ВУЛИКУ.То для чього зараз тебе слухати.Богдан ти ЗЛОДІЙ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок