<

Центр Безплатної правової розпочав свою діяльність у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:06 | 30.08.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ коментарі 3

30-го серпня відбулося відкриття Безплатного правового центру. Дане бюро буде забезпечувати громадянам доступ до правосуддя. Працівники новоствореного закладу доступно виклали інформацію про функціонування центру в місті Нововолинську.

На засіданні  нововолинців проінформували директорка Володимир-Волинського центру безплатної правової допомоги Наталя Смолярчук та новообраний керівник Нововолинскього центру Вікторія Скриннік, яка раніше працювала у міському управлінні юстиції.

Згідно з статтею 59 Конституції України кожен має право на вільний доступ до правосуддя, відповідно до цього в 2011 році, згідно прийнятого закону, в Україні розпочалася реалізація системи безплатної правової допомоги. З 2012 року в усіх державних установах місцевого самоврядування були створені громадські приймальні, які надавали людям правову допомогу в формі консультацій, загального інформування. В же з січня 2013 року розпочалося функціонування центрів безплатної первинної правової допомоги регіонального значення в усіх обласних містах, вони забезпечували захист арештованим особам та надавали адвоката. Починаючи з липня 2015 року по всій Україні працювало сто місцевих центрів із надання вторинної правової допомоги, зокрема, три центри на Волині (Луцьк, Ковель, Володимир-Волинський).

Бюро безкоштовний правової допомоги стає основою для доступу правової інформації кожному громадянину, незалежно від статусу. Завдяки юристам, люди які не мають можливості скористатися платними послугами правого захисту, підтримкою та допомогою можуть заручитися в даних центрах.

Центр правової допомоги у Нововолинську активну роботу, почне здійснювати з першого вересня, але юристи вже  тиждень як розпочали ефективно надавати консультації та захищати інтереси громадян.

DSC08195
Наталя Смолярчук – директорка Володимир-Волинського центру безплатної правової допомоги

DSC08178
Вікторія Скриннік – новообрана директорка Нововолинського центру безплатної правової допомоги

DSC08192

Зауважимо, що послугами центру може скористатися кожна особа. У Нововолинську бюро допомоги знаходиться за адресою: вулиця Винниченка, будинок 14.

Головним завданням центру надання безплатної правової допомоги буде: підвищення правової грамотності мешканців; сприяння досудовому врегулюванню цивільних та адміністративних питань і зменшення навантаження на судову систему; зменшення ризику обмеження доступу до права і правосуддя для найбільш соціально вразливих суспільних верств; зменшення домашнього насильства, дискримінації та попередження злочинності, насамперед, серед неповнолітніх; посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад; оперативна синхронна комунікація змісту реформ, які проводяться Урядом у сфері освіти, охорони здоров’я, соціальній та інших сферах, на рівень територіальних громад; запобігання побутовій корупції на базовому рівні.

Відвідав відкриття Нововолинського центру безплатної правової допомоги міський голова Віктор Сапожніков. Він висловив задоволення, зазначив що таке бюро корисне для жителів та громадських організацій. Відмітив, що було б добре та зручно якби приймальня також була розташована в центрі надання адміністративних послуг. Також міський голова побажав колективу юристів творчої наснаги та наполегливості в досягненні благородної мети – забезпеченні панування Права і Закону в ім’я Людини.

DSC08186
DSC08198
DSC08191




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок