<

Триває голосування за найкращі громадські ініціативи в Нововолинську: опис проєктів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:40 | 24.11.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
45
/ коментарів 13

20-го листопада стартувало голосування за проєкти, які претендують на громадський бюджет Нововолинська і триватиме протягом 15-ти днів.

Серед 13-ти громадських ініціатив визначатимуть переможців, проєкти яких фінансуватимуться за рахунок коштів міського бюджету у 2021-му році, йдеться на сайті міста.

Щоб проголосувати за ту громадську ініціативу, яка на вашу думку, найкраща, потрібно зайти на сторінку офіційного сайту Нововолинської міської ради та натиснути кнопку «Проголосуй за громадський бюджет 2020 року».

Нагадаємо, на ініціативи нововолинців у 2021 році буде виділено 500 тисяч гривень з міського бюджету. Максимальний розмір фінансування одного проєкту – 50 тисяч гривень.

Аби зробити зважений вибір і обрати ту громадську ініціативу, яка буде реалізована, пропонуємо детальніше ознайомитися з тематикою та особливостями усіх проєктів:

Сучасний світ для сучасної молоді

Наталія Макаренко пропонує придбати для Нововолинської ЗОШ №8, що знаходиться у Благодатному, дитячі розвивальні ігри.

“Завдяки нашому проєкту та вашій допомозі ми зможемо втілити  мрію дітей. Адже у віртуальному світі молодь не має змоги спілкуватися та знаходити спільну мову зі своїми однолітками.

Комп’ютерний всесвіт настільки різноманітний, що його цікаво вивчити і в наочних іграх, і в предметах конструювання. Вчитель матиме змогу надати дитині втілити маленьку дитячу мрію в життя.

Можливо колись по закінченню навчального закладу ми матимемо  гарних фахівців, які будуть втілювати свої ідеї в розвиток медицини, астрономії, харчової промисловості.

Віримо в це так, бо сама найкраща інвестиція – це інвестиція в молодь”, – зазначає авторка.

Бюджет проєкту 7 тисяч гривень. Детальніше з ініціативою навчального закладу можна ознайомитись тут.

«Стіни  не мовчать»

Команда Молодіжного центру “Нові крила” запропонувала проєкт “Стіни не мовчать”, яким передбачається створення першого сучасного муралу професійними вуличними художниками та молоді Нововолинська. Об’єкт прагнуть створити на трансформаторній підстанції за будинком культури. Як зазначають автори, свою ідею вони вже погодили з керівництвом РЕСУ.

“Об’єкт буде слугувати туристичною принадою в місті та посприяє його іміджу. Проєкт слугуватиме можливістю для художників вийти із «тіні», а також естетичній насолоді тисяч нововолинців.

Кожен житель зможе відчути себе частиною команди, яка вносить незабутню деталь у рідне місто.

Цей захід дозволить підвищити привабливість скверу за Будинком культури, а також зміни іміджу в області”, – наголошують активісти Молодіжного центру.

Бюджет проєкту – 49 тисяч 500 гривень. Детальніше ознайомитись з цим проєктом можна тут.

«Співоча душа цього міста, яка хоче бути красивою»

Аматорський колектив «Ветеран» прагне оновити свій концертний гардероб й закупити готові (індивідуального пошиття) костюми для учасників хору в кількості 15 жіночих комплектів (жилетка та спідниця жіноча з нижньою спідницею) та 4 сорочки чоловічих, виконаних в українському народному стилі.

“З 12 жовтня 2008 року у Нововолинську діє аматорський колектив «Ветеран». Це культурно-мистецьке середовище, що єднає залюблених у пісню осіб, котрі вже бачили життя, за спиною чималий досвід, але мають велике прагнення до творчості, до пісні.

Актуально у хорі 19 людей, 15 жінок та 4 чоловіки, середній вік – 60 років, найстарший учасник  – 1938 року!

На жаль, костюми, у котрих виступають поважні артисти – не набагато молодші від них самих, потребують систематичних ремонтів, а більшість – заміни”, – стверджують автори.

Артисти переконані, що завдяки новим костюмам зможуть збільшити кількість виступів хору, покращити мотивацію учасників до участі у самодіяльності, а в перспективі – можливо й збільшити кількість учасників.

Вартість проєкту 28 тисяч 50 гривень. Детальніше ознайомитись з пропозицією колективу «Ветеран» можна тут.

ОНЛАЙН.21

Марина Єлева пропонує проєкт для підтримки підприємців, малого та середнього бізнесу, які в умовах карантину змушені частково припиняти свою діяльність, — “ОНЛАЙН.21 Спільнота підтримки ведення онлайн бізнесу”.

Авторка проєкту прагне створити спільноту для організації, навчання та підтримки ведення онлайн бізнесу для підприємців, малого та середнього бізнесу а також громадських та освітніх організацій.

Пропозиція Єлеви включає організацію практикумів по створенню онлайн бізнесу, створення власного сайту, інтернет магазину чи презентаційної сторінки на платформі Вордпрес, налаштування реклами, створення чат-ботів, автоматизованої електронної та смс розсилки повідомлень, розробку стратегії автоматизації ведення бізнесу, організацію просування на торгівельних платформах та маркетплейсах, а також створення спільноти для проведення вебінарів, консультацій, постійної підтримки проектів та організацію брифінгів, конференції, обміну досвідом, бізнес шкіл.

Реалізація проєкту обійдеться у 49 тисяч гривень. Детальніше ознайомитись з цією ініціативою можна тут.

«Мультимедійні технології в освіті – інвестиція в майбутнє»

Майя Кльофа пропонує проєкт «Мультимедійні технології в освіті – інвестиція в майбутнє», в рамках якого хоче придбати для Нововолинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 мультимедійне обладнання (інтерактивну дошку) для кабінету математики з метою розвитку математичної компетенції школярів й привернення уваги до цієї дисципліни.

Обладнанням матимуть можливість користуватися педагогічний та учнівський колективи в рамках освітнього процесу, також можна буде використовувати його для проведення заходів загальноміського та обласного рівнів.

Бюджет проєкту 48 тисяч гривень. Детальніше ознайомитись з ним можна тут.

Комунікація про гарну поведінку в міському транспорті та на вулицях міста

Дмитро Гіналюк розробив серію плакатів, щоб стимулювати гарну поведінку пасажирів в громадському транспорті.

Автор прагне звернути увагу на ті речі, які варто було б робити добре, і дякувати людям, які роблять саме так.

Плакати будуть нести меседжі: “Поступатись місцями тим, кому воно потрібніше. І це не обов’язково якісь пільгові категорії пасажирів”, “Не розмовляти голосно в мікроавтобусі”, “Вчасно сплачувати за проїзд”, “Не заважати виходити людям із транспорту. Це дуже прискорює висадку і посадку, а люди менше нервують”, “Чітко і завчасно попереджувати водія про зупинку”, “Поважати особистий простір людей” та “Сидіти вдома, якщо хворі”.

“Спробуємо заохочувати правильну поведінку і не ображати за неправильну, бо всі люди варті поваги та часто роблять неправильно несвідомо, не замислюючись, як робити краще”, – наголошує він.

Бюджет цього проєкту 34 тисячі 100 гривень. Детальніше ознайомитись з проєктом можна тут.

Встановлення дитячого майданчика для Нововолинського ІРЦ

Батьківський комітет Нововолинського ІРЦ стурбований відсутністю спеціалізованого ігрового майданчика на території закладу, тому пропонує проєкт “Встановлення дитячого майданчика для Нововолинського ІРЦ”.

Автори переконанні, що облаштування майданчика з використанням спеціалізованого обладнання зможе покращити умови перебування дітей з особливими потребами на території ІРЦ, а також зробити прогулянки більш цікавими та корисними.

Вартість проєкту 48,8 тисяч гривень. Детальніше ознайомитись з цією ініціативою можна тут.

Придбання в школи міста макетів масо-габаритних автоматів Калашникова

Віктор Поліщук запевняє, що матеріально-технічне забезпечення щодо якісної організації викладання навчального предмету “Захист України” в навчальних закладах міста – недостатнє. Для покращення справи просто необхідно придбати хоча б три ММГ АК.

Автор стверджує, що практична складова розділу “Вогнева підготовка” потребує реальних приладів, а не віртуального розбирання, складання й заучування на плакаті.

“Наявність ММГ АК в школах значно покращить рівень допризовного навчання та військово-патріотичного виховання, адже поза уроками Захисту України діють гуртки: стрілецькі, «Джура», Школа безпеки тощо. 

Заявляємо прямо, що придбання таких ММГ АК суттєво покращить ситуацію з призовом на строкову службу, вступом у ВНЗ силових структур, залученням на контрактну службу”, – наголошує автор.

Бюджет проєкту 50 тисяч гривень. Детальніше ознайомитись з проєктом можна тут.

Закупівля спортивного інвентарю для вихованців спортивного клубу «Борець»

У зв’язку з відсутністю у вихованців СК «Борець» спеціалізованого інвентарю для здійснення тренувань з греко-римської боротьби Андрій Грищук представив проєкт “Закупівля спортивного інвентарю для вихованців спортивного клубу «Борець»”.

Автор прагне закупити форму та інвентар для вихованців клубу, а саме: спортивні костюми (15 шт), борцівське тріко (20 шт.), борцівське взуття (20 шт.), борцівський манекен (3 шт.) та борцівський джгут (12 шт.).

Бюджет проєкту 49,8 тисяч гривень. Детальніше ознайомитись з проєктом можна тут.

Реконструкція пандуса на амбулаторії загальної практики сімейної медицини №4 в м. Нововолинську

Проєкт, який пропонує Василь Шелест, передбачає облаштування у КНП ПМСД на Проспекті Перемоги, 7 пандусу, який необхідний для інвалідів та батьків із візочками.

Результати проєкту: комфортні умови перебування пацієнтів ПМСД; покращення умов доступності маломобільних груп населення до будівлі; створення належних умов життя, усунення бар’єрів на шляху осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Згідно, уже розробленої проєктно-кошторисної документації, будівництво пандусу обійдеться у 50 тисяч гривень.

Детальніше ознайомитись з проєктом можна тут.

«Здорові діти – здорова нація»: придбання та встановлення вуличних тренажерів на території Нововолинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №7

Сергій Трофимчук хоче облаштувати на території Нововолинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №7 сучасний спортивно-оздоровчий майданчик з вуличними тренажерами.

“Безкоштовні вуличні тренажери – альтернатива сучасним тренажерним залам, можливість виконувати спортивні вправи в зручний час поблизу свого помешкання.

Будівництво зони спортивного дозвілля з вуличними тренажерами на території нашого навчального закладу дасть можливість зробити більш якісним і насиченим спортивне дозвілля і відпочинок наших учнів (тим паче, це додаткові заняття під час уроків фізкультури) та мешканців навколишнього мікрорайону”, – наголошує автор.

Для облаштування майданчика заплановано придбати та встановити п’ять елементів тренажерів загального типу для всіх груп м’язів.

Бюджет проєкту 49 тисяч 910 гривень. Детальніше ознайомитись з проєктом можна тут.

«Стерилізація та вакцинація собак та котів у Нововолинську для попередження збільшення популяції тварин-безхатьків на вулицях міста»

Руслан Романишин пропонує реалізувати проєкт «Стерилізація та вакцинація собак та котів».

На думку автора, наразі в місті гостро постає проблема великої кількості незатребуваних безпритульних тварин, адже притулку або ветиринарно-стерилізаційного центру з адопцією немає.

Ринкова вартість стерилізації кішки коливається у межах від 400 до 600 гривень і часто для опікунів, пенсіонерів та малозабезпечених верств населення ці кошти є не під силу. Тому їх нестерилізовані власні тварини та тварини-безхатьки є стабільним джерелом поповнення популяції незатребуваних безпритульних тварин. 

За проектні кошти, а це 50 тисяч гривень, планується стерилізувати 75 собак та 105 кішок.

Детальніше ознайомитись з проєктом можна тут.

«Огорожа цвинтаря села Гряди як вираз шани померлим»

В Грядах обгородження потребує цвинтар, який знаходиться в центрі села, біля стадіону. Місцева громада не спроможна встановити огорожу власним коштом, тому розраховує на громадський бюджет Нововолинська.

Детальніше ознайомитись з проєктом можна тут.

Наразі в голосуванні за найкращі громадські ініціативи в Нововолинську лідирує проєкт «Стерилізація та вакцинація собак та котів» Руслана Романишина, який набрав 84 голоси, а це 27%.

Також у трійку лідерів ввійшли проєкти “Реконструкція пандуса на амбулаторії загальної практики сімейної медицини №4 в м. Нововолинську”, за який проголосувало 69 людей, та «Мультимедійні технології в освіті – інвестиція в майбутнє» – 64 голоси.




коментарів: 13
  1. Стерилізувати тварин? Один рік протримаються, а далі з навколишніх сіл понавозять підкинуть, і знов гроші котам під хвіст, Я за “Борець”

  2. Хор ветеран – сама смішна ініціатива…. На них ходить дивитися максимум кілька людей… Їм уже давно пора на пенсію. І взагалі, за стільки років уже давно могли б відкласти і купити кожна собі по костюмчику.. Їхні “піснопєнія” – це уже давно застаріло і не актуально!

  3. Хор ветеран – сама смішна ініціатива…. На них ходить дивитися максимум кілька людей.. Їм уже давно пора на пенсію. І взагалі, за стільки років уже давно могли б відкласти і купити кожна собі по костюмчику.. Їхні “піснопєнія” – це уже давно застаріло і не актуально! І не потрібно затирати коментар. Я сказала те – на що іншим духу невистачає! Невже вони думають що костюми – збільшать кількість людей які прийдуть їх послухати?? з 20 людей до 25 ?

  4. стерилізація собак і майданчик дітям – це єдине нормальне рішення. все інше – вирішення своїх проблем за чужі гроші.
    але треба більше собак простерилізувати, бо коти не кусають людей

  5. Шкода,що не скористалися нагодою та не подали жодних проектів на оновлення ні лікарня (окрім ініциативи Центру ПМСД) ні Школа мистецтв, що знаходяться в жалюгідному стані. Керівники поснули чи що?

  6. Підтримую ініціативу Сергія Трофимчука,на встановлення тренажерів на майданчику ЗОШ 1-3 ступеню №7. Навіть хочу сказати більше,велика кількість мешканців мікрорайону-“Шахтарського” зранку тренуються на майданчику та стадіоні цієї школи. Здорова нація – міцність ДЕРЖАВИ.

  7. Підтримую також проект про закупівлю ММГ автомата “Калашникова”. Кожен з нас навчаючись у випускних класах проходив військову підготовку. Згадайте,як кожен з вас хотів доторкнутися до холодного металу справжньої зброї,когось це відчуття не полишає на протязі усього життєвого шляху. Чоловіки стають військовими,мисливцями,правоохоронцями-це дуже важливо не боятися тримати в руках інструмент,яким наші пращури захищали честь та терени своєї держави та осель.
    А також надіємося,що в молодих хлопців з”явиться більше цікавості до Збройних Сил України.

    • В школі нічого робити автоматам.. Для того є коледж, та інші вищі навчальні заклади, де сформавана психіка у студентів та відповідна вікова категорія. І не рівняйте нащих пращурів з світовою війною до “сучасного АТО”, де люди гинуть просто так! щоб чиновники зверху заробили на їх смертях та гроші! Того всі армію та АТО і УНИКАЮТЬ! Бо всі хто був на передовій та воював – туди не повертаються. бо бачуть яка є насправді правда…

  8. забула про собачок з котиками написати.
    це просто необхідно! зробити.
    але як збираються шукати тих 75 собак і 105 котів? як взнати, хто щеплений (а не просто на вухо чіп причепили)? тут просто складно відслідкувати потік грошей, на що пішли.
    розраховувати тільки на порядність?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок