<

«Ті, що діляться душею»: Павло Медина з Нововолинська став номінантом Волонтерської премії Євромайдан SOS-2019

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:34 | 4.02.2020 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
14
/ Коментарі відсутні

30-го листопада у Києві вшосте відбулась церемонія нагородження щорічної Волонтерської премії Євромайдан SOS. Активіст з Нововолинська Павло Медина став номінантом, проте відзнака йому прийшла поштою лишень зараз.

Про це він повідомив БУГу. Премія щорічно вручається 30-го листопада, в день, коли після кривавого розгону студентів на Майдані Незалежності на протест вийшли мільйони. 2019-го року визначено понад сотню номінантів: це донори, зоозахисники, ті, хто допомагають фронту та реабілітують поранених.

“На жаль, я не зміг особисто бути присутнім на церемонії нагородження. В цей день я повинен був бути на тренінгу для тренерів з прав людини від Ради Європи, що проходив у місті Ірпінь, але це – не страшно. Дійсно, не всі змогли приїхати”, – каже Павло.

За його словами, йому надіслали значок, відзнаку та календар, де зображені усі номінанти Волонтерської премії у 2019-му році.

Організатори зазначають, що “з 2014-го року збирають в одному місці сотні звичайних людей, що роблять надзвичайні речі з усіх куточків України, та навіть світу, щоб щиро сказати: «Дякуємо! Добро, яке ви робите, змінює світ на краще!»”.

“Номінування на Волонтерську премію – це не лише потужна порція натхнення для мільйонів українців, а й чудова можливість розказати про свій проект, привернути увагу до важливої проблеми та заохотити інших займатися волонтерством. Список сфер волонтерської діяльності – невичерпний!”, – йдеться в описі.

У фейсбук-події волонтерської ініціативи “Євромайдан SOS” про Павла пишуть:

“Молодіжний ресурсний центр “Нові крила”». Мета діяльності центру – створення умов для сприяння самореалізації наукового, творчого, політичного, організаційного потенціалу молодих людей. Для розвитку у цих сферах реалізуються проекти, які допомагають розвиватись місту та громадянам (було створено простір SELO HUB).

Всі ці роки члени організації працюють на волонтерських засадах, поєднуючи з основними роботами. Відтак у молодіжному центрі постійно проходять фотовиставки, квартирники, виступи поетів та музикантів, також у приміщенні МРЦ діє кіноклуб та Офлайн клуб.

Окрім цього, Павло Ігорович займається навчанням молоді, наразі це популяризація відмови від одноразових стаканчиків – #своє_горнятко , їх партнерами є понад 20 організацій та понад 40 закладів, які підтримують проект та дають знижку на каву у своє горнятко.

Варто сказати, що Павло разом з волонтерами створили в місті, окрім молодіжного центру, ще два великих відкритих простори для змістовного дозвілля молоді – один в центральному парку, а інший у Нововолинському електромеханічному коледжі.

Роботу команди молодіжного центру визнано Кращою молодіжною практикою України 2017, а Павла було нагороджено Премією Кабміну за внесок молоді в розбудову України”.

Незалежне компетентне журі обирає трьох лауреатів, історії яких захоплюють найбільше. Проте премією відзначають кожного волонтера та волонтерку, адже визначити найкращих просто неможливо, пишуть організатори.

До складу журі за 5 років входили видатні українські артисти, волонтери, громадські діячі, як-от Любомир Гузар, Богдан Гаврилишин, Олександра Кольцова, Ахтем Сеїтаблаєв, Олександра Матвійчук тощо.

Нагадаємо, раніше БУГ повідомляв, що у Нововолинську готуються до відкриття Молодіжного центру «Нові крила».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер