<

Термомодернізація школи №7 у Нововолинську: триває втілення європейського проекту за майже 1 млн €

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:43 | 11.07.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
35
/ коментарі 3

У Нововолинську тривають роботи з комплексної термомодернізації будівлі школи № 7. До навчального року лишилося менше двох місяців, та роботи ще вдосталь. На якому етапі реалізація проекту дізнавалися журналісти БУГу.

У школі, за проектом, передбачена заміна усіх вікон, повна заміна системи опалення, утеплення фасаду, покрівлі, реконструкція системи вентиляції, обладнання зовнішнього освітлення, встановлення сонячних колекторів для підігріву води.

26 972 542 гривень виділено європейцями в рамках проекту «Перший крок для переходу на використання відновних джерел енергії». Ще близько півтора мільйона гривень надали з міського бюджету на сьогодні.

Зауважимо, що на всю Україну є ще всього 7 подібних проектів, що реалізовуються за кошти Європейського союзу.

Відповідний тендер “Роботи з комплексної термомодернізації будівлі ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7” був оголошений на сайті публічних електронних закупівель Прозорро. 14-го листопада був підписаний договір з підрядником ТзОВ «Престиж – Захід». 

Протягом 2019 року йдуть роботи в школі. Директор Сергій Трофимчук запевнив, що на навчальний процес це не вплинуло, і батьки та педагоги ставлилися з розумінням. Значну частину робіт виконали до літніх канікул.

За час реалізації проекту постійно відбуваються зустрічі міської влади з підрядниками, проектувальниками, представниками технічного нагляду тощо.

Під час робочої наради 5-го липня обговорили подальше виконання робіт.

У будівельників виникають певні труднощі, що пов’язані з недостатнім фінансуванням. Обговорюють шляхи пошуку якісного матеріалу, що відповідав би європейським вимогам, та дав змогу вписатися в кошторис. Питання зокрема стосується утеплення стін. Вимоги європейців до будівельних робіт в технічному завданні відмінні від першочергового проекту.

Справа в тому, що при першому обговоренні проекту, на виконання всього комплексу робіт необхідно було 40 мільйонів. Та таку суму не погодили австрійці, тож її зменшили до 26-ти за рахунок виключення ряду робіт. Тепер виникають певні труднощі, що затягує завершення термомодернізації.

Для прикладу, за проектом передбачається встановлення сонячних гелевих колекторів, які будуть нагрівати воду для потреб їдальні. Та це буде лише в весняно-літній період, пропонують можливість змін і спрямування коштів на інші роботи.

Директор школи Сергій Трофимчук розповів, що на даний момент вже замінені всі вікна та двері на енергоефективні пластикові, встановлено світодіодне освітлення, монтують систему опалення, вентиляції, працюють над утепленням даху та фасаду. Проведено також часткову реконструкцію пошкоджених елементів будівлі за допомогою решіток.

Буде обладнане зовнішнє освітлення та перероблятимуть центральний вхід в школу.

Однак на оздоблювальні роботи коштів не передбачено. А це ремонт підлоги, стін, фарбування стель, в тому числі в класах. Паркет в школі практично знищений. На подвір’ї збиті сходи, утворилися ями – це також “лягає на плечі” управління освіти, необхідно шукати можливості для ремонту. Разом з тим в школі існує проблема зі санвузлами, які потребують нагального ремонту.

15-го липня в навчальний заклад приїдуть інспектори з єврокомісії.

До 1-го вересня роботи мали б завершити, терміни були погодженні за проектом. Однак швидше всього, не встигнуть. Називають дату – середина вересня.




коментарів: 3
  1. Щоб тобі мерс язика переїхав і пальці щоб не писав таку херню про директора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер